Τελέστηκαν οι Αγιασμοί για την έναρξη των μαθημάτων για το σχ. έτος 2020-21 (και) στα Σχολεία στην Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

By on 15/09/2020

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Τελέστηκαν οι Αγιασμοί (14-9-2020, γιορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού) για την έναρξη των μαθημάτων για το σχ. έτος 2020-21 (και) στα Σχολεία της Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Νηπιαγωγείο 1ο, Νηπιαγωγείο 2ο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο.

ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑ: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο.

ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΑ: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο περιοχής Βαθυλάκκου. (Οι μαθητές προέρχονται από: Βαθύλακκο, Μεσιανή, Κουβούκλια, Ροδίτη, Λεύκαρα). 

Την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στα παραπάνω Σχολεία (στους διδασκομένους, στους διδάσκοντες και στους συνεργάτες τους, τους συντελούντας ‘’εις την κατά Θεόν επίδοσιν’’ των Σχολείων) μετέφερε και από το ιερό Βήμα του Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, ο αρχιερατικός της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας.  

 

‘’Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης’’ (Εξαποστειλάριον). ‘’ Μέσα σ’ αυτή τη ‘’φύλαξη’’ (ας θελήσουμε – εκπαιδευτικοί, γονείς, Υπουργείο, Πολιτεία – να) είναι και τα Σχολεία της πατρίδας μας. Σε καλό θα μας βγει. 

 

Στην Ύψωση του Σταυρού, που είναι παγκόσμια, προσβλέπει και η κτίση όλη για την ανάκτηση της χαράς και της ενότητάς της: ‘’.. διό σε ανυψούμενον (Σταυρέ τίμιε) βλέπουσα η κτίσις ευφραίνεται, και πανηγυρίζει, δοξάζουσα Χριστόν τον διά σου, τα διεστώτα συνάψαντα, άκρα αγαθότητι’’ (Απόστιχο Εσπερινού 14ης Σεπτ.). 

 

Η φετινή σχολική χρονιά είναι η πρώτη – εύχομαι να είναι και η τελευταία – που βρίσκει μαθητές και δασκάλους με μάσκες, για την – σύμφωνα με τους γιατρούς – προφύλαξη όλων από τον αόρατο, επιτιθέμενο και φονικό ιό. Εδώ ακούμε τους γιατρούς. Και δρούμε με προσοχή και προσευχή. 

 

Ρώτησαν το αβά Αγάθωνα: ‘’Πώς πρέπει να προσεύχεται κανείς;’’. Και ο αβάς απάντησε: ‘’Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Να σηκώνει ο άνθρωπος τα χέρια του στον ουρανό και να λέει: Κύριε, όπως ξέρεις και όπως θέλεις. Και σε καιρό πειρασμού και δυσκολιών να λέει: Κύριε, βοήθα.’’.  

 

Καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλες τις σχολικές μονάδες, και δημιουργικότητα με συνεργασία και σεβασμό. Ο Θεός μαζί σας.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

15-9-2020

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: