Τα επτά αρχαία θαύματα του κόσμου ζωντανεύουν μέσα από ένα βίντεο

By on 23/05/2019

Σημαντικά μνημεία ανά τον κόσμο που χαρακτηρίστηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής τους, γνωστά και ως «θαύματα» της αρχαιότητας αναβιώνουν και πάλι μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο που προκαλεί δέος στον θεατή του, όπως αυτό παρουσιάζεται στο ταξιδιωτικό site SmarterTravel –μέλος της ομάδας της διεθνούς φήμης τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor.

Με τα περισσότερα από αυτά τα θαύματα της αρχιτεκτονικής και γλυπτικής να έχουν καταστραφεί –μόνο ένα στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου μέχρι σήμερα και αυτό δεν είναι άλλο από την πυραμίδα του Χέοπα (Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας) στην Αίγυπτο, το οποίο είναι και το παλαιότερο όλων– το συγκεκριμένο βίντεο μέσω της βοήθειας του animation καταφέρνει να δημιουργήσει εκ νέου πιστά αντίγραφά τους, που μας δείχνουν πώς μοιάζανε τα επιβλητικά και άκρως θαυμαστά αυτά έργα την εποχή που δημιουργήθηκαν.

 

Στη συγκεκριμένη λίστα, μάλιστα, βρίσκονται και δύο ελληνικά μνημεία. Ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου, ο οποίος σημείωσε και την μικρότερη διάρκεια ζωής, καθώς καταστράφηκε 58 χρόνια μετά την δημιουργία του από έναν καταστροφικό σεισμό που χτύπησε το νησί, και το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός, μια καθήμενη μορφή του θεού, που μετρούσε 13 μέτρα ύψος και ήταν δημιούργημα του Αθηναίου γλύπτη Φειδία.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός, ότι πέντε από τα συνολικά επτά αρχαία θαύματα του κόσμου δημιουργήθηκαν από Έλληνες καλλιτέχνες.

newsbeast.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: