Τίτλοι τέλος για το «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας – Μετά από 45 χρόνια λειτουργίας το εργοστάσιο φεύγει από την Ελλάδα

By on 07/06/2019
Μπαίνει «λουκέτο» μετά από 45 χρόνια στο εργοστάσιο που παρήγαγε το «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας.

Σε εργοστάσιο του εξωτερικού θα παράγεται πλέον το «Γάλα Βλάχας» καθώς τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά η αγορά του εβαπορέ στην Ελλάδα.

Η απόφαση της «Δέλτα Τρόφιμα» εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του ομίλου Vivartia για εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των θυγατρικών του και ειδικά της «Δέλτα», η οποία μέχρι σήμερα διαθέτει έξι εργοστάσια ανά την Ελλάδα.

Η απόφαση για το κλείσιμο αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα, από την ερχόμενη Δευτέρα. Για τους 76 εργαζομένους έχει προβλεφθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» περιλαμβάνει τη χορήγηση πρόσθετης, κατά 70%, αποζημίωσης από αυτή που προβλέπει ο νόμος.

Το σήμα «Γάλα Βλάχας Εβαπορέ» παραμένει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της «Δέλτα», όμως θα παράγεται για λογαριασμό της από άλλη εταιρεία στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο συμπυκνωμένου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας μέχρι το 2006 ανήκε στη Nestle και τότε εξαγοράστηκε από τη «Δέλτα» (Δέλτα Συμμετοχών τότε). Ταυτόχρονα η «Δέλτα» πώλησε στη Nestle το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο.

Παρότι παλαιότερα το γάλα εβαπορέ αποτελούσε βασικό προϊόν στην καθημερινή διατροφή της ελληνικής οικογένειας, η δραστηριοποίηση των γαλακτοβιομηχανιών στο φρέσκο γάλα οδήγησε σε δραστική μείωση της κατανάλωσής του και πλέον χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στη ζαχαροπλαστική.

athensvoice.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: