Σύλλογος ανέργων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου: Η επιτυχία του τίποτα !!!

By on 10/08/2022
Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου
Τετάρτη 09-08-2022
Άγιος Δημήτριος Κοζάνης
Η επιτυχία του τίποτα !!!
Στην περιοχή που έχουν αποφασίσει την απολιγνιτοποίηση, με μεγάλες συνέπειες για όλη τη χώρα, οι αγρότες και οι νέοι της περιοχής βρίσκονται σε μεγάλο δίλημμα για το πως θα επιβιώσουν και αγωνιούν για το αβέβαιο μέλλον τους !!!
Κάποιοι λένε ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σχέδιο !!!
Κάνουν λάθος !!!
Το σχέδιο αυτό είναι η επιτυχία του τίποτα !!!
Όλοι όσοι άσκησαν εξουσία, από οποιοδήποτε χώρο, η αλήθεια είναι ότι οραματίστηκαν σχεδίασαν και υλοποίησαν το τίποτα, οπότε πρέπει να βραβευθούν και τους απονέμουν έπαινο για το απόλυτο τίποτα που κατάφεραν και πέτυχαν !!!
Δεν είναι σύμπτωση ότι οι εμπνευστές της επιτυχίας του τίποτα, είναι οι ίδιοι που διαχειρίστηκαν και κατασπατάλησαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης !!!
Ο Τοπικός Πόρος ανάπτυξης όπως προβλέπεται απο τον νόμο πρέπει να χρησιμοποιήτε για αναπτυξιακά και περιβαλλοντολογικά έργα, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα τέτοιο έργο στην περιοχή μας !!!
Στον κάμπο της περιοχής του Ελλησπόντου, το χειμώνα πλημμυρίζουν τα χωράφια και το καλοκαίρι δεν υπάρχει νερό να ποτιστούν !!!
Από τις λίγες περιοχές όπου δεν υπάρχει αρδευτικό και κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα να κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά λόγω του μεγάλου βάθους των ορυχείων !!!
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις των αγροτών να έχουν μεγάλο πρόβλημα, αναγκάζοντάς τους να κατεβαίνουν όλο και πιο χαμηλά, με συνέπειες όχι μόνο λιγότερο νερό άρδευσης, αλλά και μεγαλύτερο κόστος !!!
Για την τηλεθέρμανση υπήρξε σχέδιο να στέλνουν ζεστό νερό εκαντοντάδες χιλιόμετρα μακριά, δεν υπήρξε όμως σχέδιο τόσα χρόνια για να συγκεντρώνονται τα νερά που άφθονα προσφέρονται από την φύση και άδικα χάνονται !!!
Όπως σε όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση, έτσι και εδώ σαφώς και υπάρχει λύση !!!
Πρώτα από όλα η συμμετοχή όλων είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη και πως το να περιμένουμε από τους άλλους να λύσουν τα δικά μας προβλήματα, δεν οδηγεί σε λύσεις αλλά σε μεγαλύτερα προβλήματα !!!
Λύσεις όπως : Αρδευτικό, Λιμνοδεξαμενές, Φράγματα Νερού είναι εφικτές με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αρκεί να καταλάβουμε ότι αν συνεχίσουμε να υιοθετούμε την επιτυχία του τίποτα του χθες, αυτό θα μας οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις !!!
Ας αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές διαφορές και ξεπερνώντας την μιζέρια ότι δεν γίνονται αυτά, να οργανωθούμε, να συναποφασίσουμε και να διεκδικήσουμε με ανιδιοτέλεια !!!
Υ.Γ. : Πριν λίγους αιώνες οι κατακτητές μοίραζαν καθρέφτακια… σήμερα μοιράζουν πάνελ… μόνο το μέγεθος άλλαξε !!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: