«Σύγχρονα παραμύθια και ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο» από τις Εκδόσεις Διάπλαση

By on 06/03/2020

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 κυκλοφόρησαν δύο ακόμη βιβλία που εντάσσονται στα «Σύγχρονα παραμύθια και ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο», και τα δύο από την Ισπανία.

Ο Παράξενος, σε κείμενο και εικονογράφηση του αγαπημένου μας Κανισάλες, μας μαθαίνει ότι πρέπει να διαφυλάσσουμε τη μοναδικότητά μας και μας κάνει να ξανασκεφτούμε τι θεωρούμε παράξενο και τι φυσιολογικό.

Στο Ταξίδι με το σύννεφο, του Μάρκο Σκαλτσόνε, που έχει κάνει και την ονειρική εικονογράφηση, βλέπουμε πώς η λανθασμένη χρήση των ικανοτήτων μας μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ενώ με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σωστά, ωφελώντας και βοηθώντας όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΙΣΠΑΝΙΑ

ΚΑΝΙΣΆΛΕΣ

Παράξενος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΜΆΛΙΑ ΒΆΡΓΚΑΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΑΝΙΣΆΛΕΣ

Όταν ο Κλεμέντε ακούει ότι «ζητούνται υπάλληλοι στην καινούργια βίλα», πηγαίνει αμέσως για συνέντευξη γεμάτος αισιοδοξία. Κι όταν αντικρίζει τους υπόλοιπους υποψήφιους, είναι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να πιάσει δουλειά, αφού είναι ο μόνος φυσιολογικός και όλοι οι άλλοι του φαίνονται πολύ παράξενοι.

Μόνο που… τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Ποιος θα προσληφθεί τελικά;

 

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει να εκτιμάμε την πραγματική μας ταυτότητα και μας κάνει να ξανασκεφτούμε τι θεωρούμε φυσιολογικό και τι παράξενο.

 

ISBN 978-960-567-224-9

 Τιμή: 11,00 €

 

ΜΑΡΚΟ ΣΚΑΛΤΣΟΝΕ

Ταξίδι με το σύννεφο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΜΆΛΙΑ ΒΆΡΓΚΑΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΚΟ ΣΚΑΛΤΣΟΝΕ

Ένα σύννεφο περιμένει κάτι ή κάποιον να το ξυπνήσει, αλλά και να το καθοδηγήσει. Μέχρι να γίνει αυτό, εξακολουθεί να βρέχει συνεχώς στο ίδιο σημείο. Ώσπου μια μέρα ο ήρωάς μας αποφασίζει να δράσει. Τότε το σύννεφο θα σταματήσει να καταστρέφει και θα γίνει δημιουργικό, θα γίνει ποτιστικό, θα χαρίσει ζωή σε τόπους που υποφέρουν από τη ζέστη, τις πυρκαγιές και την ξηρασία.

 

Μια ιστορία για τη σημασία της καθοδήγησης, της συντροφικότητας, αλλά και τη μετατροπή ενός μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα, εικονογραφημένη εξαιρετικά από τον ίδιο τον συγγραφέα.

 

ISBN 978-960-567-225-6

 Τιμή: 13,50 €

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: