Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ για μέτρα για το νοσοκομείο Καστοριάς

By on 29/03/2020
kastoria_nosokomeo

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς είναι στην ουσία στάχτη στα μάτια του λαού της περιοχής,  την ώρα μάλιστα που δοκιμάζεται σε αυτή την περιπέτεια με τραγικές συνέπειες. 

Είναι χαρακτηριστικά τα μπαλώματα που γίνονται με τις μετακινήσεις γιατρών από το  Κέντρο Υγείας Αργούς Ορεστικού και άλλες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας (αγροτικοί γιατροί) που ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε να υπήρχε η ενίσχυσή τους, αλλά αυτό που γίνεται είναι να αποδυναμώνονται ακόμη περισσότερο. 

Αυτές οι κινήσεις που έρχονται σαν συνέχεια της αναστολής της λειτουργίας των Περιφερειακών (Αγροτικών) Ιατρείων, σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα ίσα ίσα για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια να κρυφτούν οι κρατικές ευθύνες. 

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το έμπειρο προσωπικό του, διαχειρίζεται την πανδημία του νέου κορονοϊού με μπαλώματα, με μετακινήσεις προσωπικού που ανοίγουν νέες επικίνδυνες τρύπες, που αφήνουν το λαό ακόμα πιο εκτεθειμένο τόσο απέναντι στον κορονοϊό όσο και απέναντι στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την παρακολούθηση και την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Τώρα η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα ώστε:

  • να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία, στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες . 
  • να επιταχτούν ιδιωτικές κλινικές και νοσηλευτικά κρεβάτια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Τα ιδιωτικά εργαστήρια να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
  • να ενταχτούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για την δωρεάν περίθαλψη του λαού – που δεν απαιτείται- νοσηλεία στα ιατρεία τους και με κατ΄οίκον επισκέψεις. 
  • να επιταχτούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής , προστασίας ,τεχνολογικού εξοπλισμού ,για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών. 

28/03/2020

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: