Σχόλιο της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη του αν.Υπουργού Υγείας Κοντοζαμάνη στα Νοσοκομεία της περιοχής

By on 07/04/2021

Ο λαός τη Δυτικής Μακεδονίας που πλήττεται εδώ και μήνες από την πανδημία του κορονοιόυ, έχει θρηνήσει θύματα και πληρώνει ακριβά την διαχείριση της από την κυβέρνηση με κριτήριο τα κέρδη των λίγων δεν έχει ανάγκη από τις κυβερνητικές επικοινωνιακές φιέστες.

Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από διαπιστώσεις για την επιδείνωση της κατάστασης. Αυτήν την βιώνει στο πετσί του όταν αναγκάζεται να απευθυνθεί στα Νοσοκομεία της περιοχής για να νοσηλευτεί. 

Τα δύο όπλα που ανέφερε ο αν.Υπουργός ότι έχουμε απέναντι στην πανδημία, ο εμβολιασμός και η ατομική ευθύνη αποδεικνύει ότι το έχουν πάρει απόφαση να θυσιάσουν ακόμα περισσότερες ζωές στο βωμό του κέρδους, αφού τα πραγματικά όπλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε προσωπικό και μέσα, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, η επίσπευση των εμβολιασμών κ.α.  Τα όπλα αυτά ότι φαίνεται δεν έχουν σκοπό να τα αξιοποιήσουν για να μην στερήσουν ούτε ένα ευρώ από τους μονοπωλιακούς ομίλους τη υγείας, από τους επιχειρηματικούς ομίλους γενικότερα.

Όσον αφορά την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς ευθύνη έχει η κυβέρνηση που συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τους ανταγωνισμούς της Ε.Ε με αλλά ιμπεριαλιστικά κέντρα στα πλαίσια της «διπλωματίας των εμβολίων» στερώντας τα τόσο αναγκαία εμβόλια για τον πληθυσμό. 

Όσον αφορά την ατομική ευθύνη καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της και να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ζωές.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: