Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας: Η εικαστικός περφόρμερ Χαρά Κολαΐτη θα παρουσιάσει το έργο της στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων του 3ικαστικού 3ργαστηρίου

By on 09/04/2022

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων  του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, η εικαστικός περφόρμερ    Χαρά Κολαΐτη, θα παρουσιάσει το έργο της, την Τρίτη 12-04-2022, στις 11:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό δια ζώσης και εξ αποστάσεως .

Η παρουσίαση  θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος και  διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3 του ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ και του κεντρικού κτηρίου. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο  https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID: 680-447-7017 και επιτόπου.

Η  Άννα Γούλα, η Χαρά και οι άλλοι.

Η  Χαρά Κολαΐτη    μας επανασυστήνει την πιο γνωστή από τις περσόνες της, την Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη. Μιλάει για την σύλληψη της ιδέας , την κατασκευή του χαρακτήρα καθώς και για τις συνέπειες της ”επιτυχίας”.

Πώς είναι να γίνεσαι γνωστή για κάτι  που δεν είσαι; Πώς είναι να προσκαλούν την ”περσόνα” σου αντί για εσένα; Πώς αλλάζει η αντιμετώπιση των τρίτων κρίνοντάς σε από τον ”ρόλο”; ”Τρολ” κατά λάθος, πριν την ύπαρξη των τρολ , το χιούμορ, η κοινωνία και η πολιτική στην τέχνη .

Ως εικαστικός χρησιμοποιεί μια ποικιλία εκφραστικών μέσων, ζωγραφική, εγκαταστάσεις, υποκριτική, μουσική, αναμειγνύοντας στο έργο της, τέχνη της παράστασης, κείμενο, οπερετική παρωδία, τραγούδι, φωτογραφία, σχεδιασμό κοστουμιών και βίντεο. Για την δουλειά της αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους, δημιουργού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου, στιχουργού, ερμηνεύτριας, ενσαρκωμένης persona διαφόρων κατασκευασμένων χαρακτήρων. Η πιο γνωστή παραμένει η Anna Goula (Vardinogianni). Η Χαρά Κολαΐτη συμμετέχει σε μουσικά, κινηματογραφικά και θεατρικά έργα.

Η Χαρά Κολαΐτη είναι εικαστικός και performer. Με σπουδές στο κλασικό τραγούδι (σοπράνο), αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. το 2007 (εργαστήρια ζωγραφικής Παπασπύρου και Σπηλιόπουλου), σπούδασε στο Saint Martin’s College και έλαβε Μ.A. από το Goldsmiths University.

Ο Αντώνης Παρασκευάς παίρνει σατυρική  συνέντευξη από την Άννα Γούλα σύνδεσμος εδώ

Τον συντονισμό και την πρωτοβουλία της πρόσκλησης έχουν  οι προπτυχιακοί καλλιτέχνες Νάσια Καρατσιράκη,Κλεάνθης Κομματάς και Ιωάννα Μπουντόνα  .

Δημόσιες ευχαριστίες εκφράζονται για την υποστήριξη στην εταιρεία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φλωρινας Α.Ε  και ιδιαιτέρως στην Αντιδήμαρχο κοινωνικής προστασίας, παιδείας πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Φλώρινας Σοφίας Φουδούλη και μέλος της ΚΤΕΛ Φλώρινας για την σύμπραξη της.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: