Σχιζοφρενική κατάσταση με <<Καθεστωτικό>>Πυροκροτητή..

By on 19/07/2020

Η σχιζοφρένεια είναι μια νόσος με κύριο γνώρισμα την διαταραχή στην σκέψη. Η σχιζοφρένεια είναι μια σύνθετη λέξη από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «σχίζειν» (= διαχωρισμός) και «φρένα» (= λογική, μυαλό) .

Ο «φυσιολογικός» άνθρωπος μπορεί να καταλήξει στην σχιζοφρένεια; Υπάρχει στ’ αλήθεια σήμερα φυσιολογικός άνθρωπος;

Η κοινωνία μας φοράει έναν ζουρλομανδύα κομφορμισμού από την ώρα που θα γεννηθούμε. Μας «διαπαιδαγωγεί». δηλαδή μας αναγκάζει να συμμορφωθούμε στις δικές της επιθυμίες. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι έννοιες «υγεία» και «τρέλα» γίνονται σχετικές.Ο «σχιζοφρενής» μπορεί απλώς να είναι κάποιος που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να υποταχθεί και όσο η καταπίεση και υποδούλωση του ανθρώπου συνεχίζεται και φτάνει στα όρια η ψυχολογία του μπορεί να επιφέρει την σχιζοφρένεια και να δημιουργήσει καταστάσεις απρόσμενες μέχρι και να τον <<οπλίσει>>. Ποια είναι η ευθύνη της πολιτείας σε αυτές τις καταστάσεις που δημιουργούνται; όταν η πολιτική που δρομολογεί <<αναγκάζει>> τον πολίτη να φτάσει σε σημείο αγανάκτησης και επειδή έχουν ήδη περιορίσει τον τρόπο έκφρασης του ακόμη και τα θέλω του και τα δικαιώματα του τότε φτάνει στο σημείο της τρέλας.

Σε τελικό στάδιο πίσω από κάθε τέτοια ενέργεια η οποία φυσικά είναι καταδικαστέα καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη μας και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην ενέργεια αυτή αν δεν είναι (κλινικά) αλλά από καταστάσεις που δημιουργούνται από κατάθλιψη όταν το άτομο αυτό χάσει την ελευθερία του τα δικαιώματα του την περιουσία του και όταν βλέπει ότι η κοινωνία στην οποία ζει χάνεται μαζί με τις αξίες και αρχές της, νιώθει ότι τον κυνηγούν όλοι να τον αφαιμάξουν και δεν μπορεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας του.Επίσης έχοντας  πάντα ένα καθεστώς να τον πιέζει ψυχολογικά, το όπου αυτός συνταγματικά όρισε και εμπιστεύτηκε να τον προστατεύει και αντί να δει αυτά που περιμένει αυτό  κάνει ακριβώς το αντίθετο φτάνοντας σε σημείο να  τον αγνοεί μη δίνοντας  σημασία στην ανθρώπινη ύπαρξη του, οπότε όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα μια αντίδραση που κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα εκδηλωθεί.

Ανθρώπινα σωστό θα ήταν να μπορούσε η λογική να υπερισχύσει και να εφαρμόσουμε τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών  που δεν είναι τίποτε άλλο από την ένωση όλων τον κομματιών μας που μας διαιρούν καταστροφικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: