ΣΥΡΙΖΑ ΝΕ Κοζάνης: Κλείνει Νοσοκομεία ο Μητσοτάκης;

By on 16/07/2021

Είναι γνωστό ότι για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, η Υγεία του Λαού δεν είναι δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία, αλλά εμπορεύσιμο αγαθό προς εκμετάλλευση και υπεραξία για το ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Προτού ακόμα στεγνώσει η μελάνη που «χύθηκε» για τους «ήρωες» του υγειονομικού συστήματος, λίγες μέρες πριν, η αποστροφή του πρωθυπουργού για «ριζική αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη με αναθεώρηση του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων» πέρασε απαρατήρητη από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. Πρόσφατο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας (που δεν διαψεύσθηκε από κυβερνητικά χείλη) επαναφέρει το ζήτημα για κλείσιμο 60 περίπου νοσοκομείων. Μεταξύ αυτών αναφέρεται και η Π.Ε. Κοζάνης.

Επανέρχεται λοιπόν στο προσκήνιο το παλαιό σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά και το σχετικό σχέδιο που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα της ΝΔ το διάστημα 2015-2019 με εποπτεύοντα τον αναπληρωτή σήμερα Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Οι «παπαγάλοι» που διατυμπάνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει νοσοκομεία, γιατί είναι μνημονιακή δέσμευση διαψεύσθηκαν. Αντίθετα το ΕΣΥ έμεινε όρθιο και ενισχύθηκε.

Σήμερα επανέρχονται οι ομοϊδεάτες του Σόιμπλε, πριν ακόμα τελειώσει η πανδημική κρίση (την οποία αντιμετώπισε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα το ΕΣΥ) με τη συνεχή υποβάθμιση και τελικά διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την μεταβίβαση μέρους των υγειονομικών υπηρεσιών (ως κερδοφόρων επιχειρήσεων) στους ιδιώτες (ΣΔΙΤ) και συνεπώς μετακύληση του κόστους υγείας στις τσέπες των πολιτών.

Αυτό γίνεται καταφανές από το νέο μεσοπρόθεσμο που ψηφίσε στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία για την περίοδο έως το 2025, όπου οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας από 4,8 δις (που ήδη ήταν χαμηλά) θα κυμαίνονται ακόμη χαμηλότερα στα 4,4 – 4,5 δις ευρώ. 

Καλούνται όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στην Π.Ε. Κοζάνης (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, ΝΟΔΕ – ΝΔ), να τοποθετηθούν δημοσίως ενώπιον του Λαού που τους επιλέγει, τι θα πράξουν στην περίπτωση που το Νεοφιλελεύθερο σχέδιο του μητσοτακικού επιτελικού κράτους τεθεί σε εφαρμογή, με το κλείσιμο ενός από τα δύο Νοσοκομεία, Κοζάνης ή Πτολεμαΐδας.

 

ΝΕ  ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: