ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: «Επιτέλους κοροενίσχυση και για την πατάτα της περιοχής – Δικαίωση του αγώνα των παραγωγών»

By on 06/06/2021

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΡΟΝΟΕΝΥΣΧΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

 

Μια μικρή ανακούφιση για τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής μας η απόφαση για τη πληρωμή κορονοενισχύσεων στη καλοκαιρινή και φθινοπωρινή παραγωγή του 2020.

Σε μια περίοδο που οι δαπάνες της φετινής χρονιάς τρέχουν, με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου. 

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια απαιτεί υψηλό κόστος αυτή τη περίοδο, τη περίοδο της φύτευσης (το 80% των συνολικών δαπανών για σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, κα) και ενώ η περσινή παραγωγή έμεινε στις αποθήκες ή πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους.

Τα 205 ευρώ ανά στρέμμα είναι μια ελάχιστη βοήθεια στους παραγωγούς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τρέχουσας χρονιάς. 

Μετά από αγώνες των παραγωγών, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και του Νευροκοπίου Δράμας και άλλων περιοχών που έχουν πληγεί, αποτελεί έστω κι αυτό μια δικαίωση.

Το ενδιαφέρον της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης από τη πρώτη στιγμή ήταν αμείωτο και εκδηλώθηκε τόσο με τις συναντήσεις με τους πατατοπαραγωγούς, όσο και με τη παρέμβαση της βουλευτή μας Καλλιόπης Βέττα και την ανάδειξη σε επίπεδο κοινοβουλίου με τη κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό γεωργίας, τεκμηριώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας και όχι μόνο της ανοιξιάτικης πατάτας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                     Καλλιόπη Βέττα

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ                                                            Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: