Συνελήφθη 51χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για  παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα 

By on 19/09/2020

Επίσης, σε βάρος του ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του διάφορα αντικείμενα, τα οποία είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από παντοπωλεία και εγκαταστάσεις επιχείρησης

Συνελήφθη χθες (18-09-2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 51χρονος ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ σχηματίσθηκε επίσης σε βάρος του δικογραφία για κλοπές.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε οικίες του 51χρονου, σε περιοχές της Φλώρινας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -140- τυποποιημένα πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί. 

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκαν:

  • διάφορα τρόφιμα, μπουκάλια αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών και ένα καρότσι μεταφοράς κιβωτίων, που είχε αφαιρέσει από δύο παντοπωλεία σε περιοχή της Φλώρινας και
  • διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, που επίσης είχε αφαιρέσει από εγκαταστάσεις επιχείρησης σε περιοχή της Φλώρινας, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. 

Ακολούθως, συνεχιζόμενης της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω είχε διαπράξει, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, ακόμη -9- κλοπές από παντοπωλεία – καφενεία σε περιοχές της Φλώρινας, ενώ επιπλέον είχε αφαιρέσει ποσότητες μπρούτζου και χαλκού από τις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις. 

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: