Συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Καστοριάς τρεις αλλοδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

By on 20/02/2019

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Καστοριάς, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -19- κιλών και -530- γραμμαρίων

Σε βάρος των αλλοδαπών  εκκρεμούσαν αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων  

Συνελήφθησαν χθες (19-02-2019) το πρωί σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 23, 36 και 49 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων.    

                                      

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζή ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους δέκα εννέα (19) κιλών και πεντακοσίων τριάντα (530) γραμμαρίων. Επίσης, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Από τον έλεγχο των στοιχείων των προαναφερόμενων αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen, καθώς και αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων, με τις οποίες καταδικάστηκαν:

  • ο 23χρονος αλλοδαπός, σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματική ποινή 6.000, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • ο 36χρονος αλλοδαπός, σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών και
  • ο 49χρονος αλλοδαπός, σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 19 κιλά και 530 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 κινητά τηλέφωνα και
  • 3 κάρτες SIM.

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: