Συνελήφθησαν δύο διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πτολεμαΐδα

By on 29/08/2021

Κατασχέθηκαν -15- κιλά και -350- γραμμάρια λαθραίου καπνού, -2.984- αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των -9.300- ευρώ

Συνελήφθησαν στις 27-08-2021 τις μεσημβρινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στον 29χρονο, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του -94- πακέτα τσιγάρων και -11- συσκευασίες καπνού, βάρους -550- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ακολούθως, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 29χρονου στην Πτολεμαΐδα, στην οποία διαμένει μαζί με τον 59χρονο, όπου βρέθηκαν σε ειδική διαμορφωμένη κρύπτη -2.890- πακέτα τσιγάρων και -296- συσκευασίες καπνού, βάρους -14- κιλών και -800- γραμμαρίων, τα οποία κατείχαν από κοινού και για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Επίσης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των -9.300- ευρώ, καθώς και σημειώσεις σχετικές με αγοραπωλησία λαθραίων καπνικών προϊόντων.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -2.984- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας,
  • -307- συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -15- κιλών και -350- γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των -9.300- ευρώ και
  • σημειώσεις σχετικές με αγοραπωλησία λαθραίων καπνικών προϊόντων.

 

Ανωτέρω συνολική ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας. 

 

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.  

 

Επισυνάπτεται μία (1) φωτογραφία.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: