Συνδυασμός “ΕΛΠΙΔΑ”: Απάντηση στον Σύνδεσμο Εκτροφέων

By on 25/01/2021

Λυπούμαστε που ο Σύνδεσμος Εκτροφέων γουνοφόρων ζώων, απάντησε  χωρίς δυστυχώς να έχει διαβάσει με προσοχή την ανακοίνωση μας. 

Είμαστε σίγουροι ότι αν το έκαναν, θα καταλάβαιναν ότι γράφαμε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που αναφέρουν στην απάντησή τους.

Και πρώτα απ’ όλα θα καταλάβαιναν ότι η ενασχόληση μας με το θέμα προκύπτει από το ενδιαφέρον μας για την προστασία και την στήριξη του κλάδου της εκτροφής και της γουνοποιίας γενικότερα αλλά και των εργαζόμενων σε αυτόν.

Ένας κλάδος που έχει προσφέρει πολλά και μπορεί, εφόσον προστατευθεί και στηριχθεί,  να προσφέρει πολλά περισσότερα στην περιφερειακή οικονομία.

Η σοβαρότητα  των όσων διατυπώσαμε  επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση της Περιφέρειας που ακολούθησε την δημοσίευση μας. Στην ανακοίνωση, ΥΠΑΑΤ, ΕΟΔΥ και Περιφέρεια υιοθέτησαν τις προτάσεις  μας και ξεκίνησαν  να υλοποιούν την πρώτη από αυτές, που αφορούσε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκτροφέων.

Μένει να γίνουν πράξη και οι άλλες δύο προτάσεις μας: η στήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των εκτροφέων με εξειδικευμένο επιστήμονα στην Λοιμωξιολογία και Επιδημιολογία των ζώων και  βεβαίως η στήριξη από το ΥΠΑΑΤ των εκτροφέων  για την κάλυψη των οικονομικών ζημιών του Κλάδου, λόγω COVID.

Η Πανδημία μας έφερε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις που απαιτούν από όλους μας υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο. 

Τέτοιες ώρες, πιστεύουμε ότι καλές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι πιέζουν για λύσεις και όχι όσοι συγκαλύπτουν προβλήματα.

Η Δυτική Μακεδονία πλήρωσε και πληρώνει ακριβά τους λάθος χειρισμούς από Κυβέρνηση – Περιφέρεια – ΕΟΔΥ .

Οι πολίτες και η οικονομία δεν αντέχουν  άλλα λάθη 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου 

Περιφερειακή Σύμβουλος 

Επικεφαλής του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: