Συναυλίες και παραστάσεις στην Αυλή των Ασμάτων

By on 24/06/2011

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΜε ένα πλούσιο πρόγραμμα θα υποδεχτεί και φέτος το καλοκαίρι ο Φιλοπρόδος Σύλλογος Κοζάνης στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων.

 

Μητσιάς, Μαχαιρίτσας, Δεληβοριάς είναι μερικά από τα ονόματα  που θα εμφανιστούν, ενώ κάθε Τετάρτη θα υπάρχει και προβολή θερινού κινηματογράφου.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

«Φέτος, περισσότερο από ποτε, ο Φιλοπροόδος ετοίμασε εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Γκλούμπος.

Το πρόγραμμα των συναυλιών και των παραστάσεων, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 27 Ιουνίου, εκδήλωση κουκλοθέατρου με τον θίασο μαριονέτας Αντάμα Πανταχού, με τίτλο το Αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα.

Μια ιστορία  για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Το κείμενο σε μορφή δεκαπεντασύλλαβου  είναι διασκευή παραδοσιακού Νορβηγικού μύθου.

 

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου  μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες) ,όπου χρησιμοποιούνται τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

 

Δευτέρα 4 Ιουλίου, Ο Κωστής Μαραβέγιας και η δυναμική του μπάντα παρουσιάζουν το «maraveyas ilegal live» με τραγούδια και μουσικές από την ομώνυμη δισκογραφική του δουλειά αλλά και διασκευές της μεσογειακής σκηνής (Βαρκελώνη, Παρίσι, Ρώμη, Οράνο) και  οι ευρηματικοί Cabaret Balkan από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρουν το κέφι και τη βαλκανική τους τρέλα και το αποτέλεσμα είναι μία  εκρηκτική χορευτική βραδιά, με ενέργεια, χιούμορ, πάθος και ρυθμό!

Δευτέρα 11 Ιουλίου, αφιέρωμα στο Μανώλη Μητσιά. Ο καταξιωμένος τραγουδιστής θα ερμηνεύσει διαχρονικά τραγούδια μεγάλων δημιουργών, με τα οποία έχει συνδεθεί η 40χρονή μουσική πορεία του, καθώς και νεότερες επιτυχίες από πρόσφατες συνεργασίες του. Στη συναυλία, τον Μανώλη Μητσιά θα συνοδεύσει η Νανά Μπινοπούλου, μια από τις πιο σημαντικές νέες Ελληνίδες ερμηνεύτριες.

Δευτέρα 18 Ιουλίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελλάδας, o πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας, η αισθαντική Ζηνοβία Αρβανιτίδη και ο εξαίρετος κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης  συμπράττουν και δημιουργούν κάθε φορά που παίζουν και από μία μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη συναισθήματα, εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα….

Ο «Τερμίτης» Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ένας από τους πλέον καταξιωμένους ?λληνες τραγουδοποιούς και μουσικοσυνθέτες, είναι ο τροβαδούρος του ελληνικού ροκ που ουδέποτε έχασε την ικανότητα να γράφει επιτυχίες κι ας είναι στα πράγματα εδώ και 30 χρόνια. Είναι ένας καλλιτέχνης απολύτως ειλικρινής. ?να πνεύμα ελεύθερο. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από το κοινό όσο λίγων καλλιτεχνών και κατάφεραν να παραμείνουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά…

Ο πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας, που το χιουμοριστικό και καλλιτεχνικό του ταλέντο κάθε φορά ξεχειλίζει με έναν μοναδικό συνδυασμό καλής μουσικής, ανατρεπτικού στίχου, σάτιρας και αυτοσαρκασμού! Κάθε του εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια και γέλια από την μεριά όλων. Του ίδιου, των μουσικών και του κοινού!

Η εξαιρετική & εντυπωσιακή Ζηνοβία Αρβανιτίδη σε αγαπημένες διασκευές και μελωδίες δίνει με τον δικό της τρόπο ένα διαφορετικό χρώμα στην παράσταση.
Μαζί τους ένας από τους πιο σημαντικούς Ελληνες κιθαρίστες, ο Παναγιώτης Μάργαρης, συνθέτης και ενορχηστρωτής που το ταλέντο και οι εκτελεστικές του ικανότητες στην κιθάρα διακρίνονται σε κάθε παράσταση.

Ο Λαυρέντης, ο Δημήτρης, η Ζηνοβία και ο Παναγιώτης, λοιπόν, υπόσχονται να γεμίσουν την βραδιά μας με δόσεις πολιτικοερωτικής χροιάς στα τραγούδια τους για να.. αντισταθούμε ακούγοντάς τα στους δύσκολους καιρούς, αλλά και να… ερωτευτούμε.

Δευτέρα 25 Ιουλίου, παρουσίαση του νέου δίσκου της Καλλιόπης Βέττα.

Δευτέρα 1 Αυγούστου, ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς ανεβαίνει στη μουσική σκηνή και γίνεται… αόρατος!

Παρέα με μια μπάντα υπερηρώων θα κάνουν δυνάμεις τις αδυναμίες τους, θα καταπολεμήσουν το άδικο και θα καθαρίσουν την πόλη από τους πονηρούς. Με βάση τον καινούργιο δίσκο του «Ο Αόρατος Aνθρωπος», θα παίξουν με απρόσμενο τρόπο τα παλιότερα τραγούδια του, και θα οδηγηθούν μέσα από δαιδαλώδεις διασκευές στον λυτρωτικό χορό του τέλους.

Δευτέρα 29 Αυγούστου, συναυλία με τον Γιώργο Καζάντζη. Ο γνωστός Σαλονικιός συνθέτης παρέα θα μας χαρίσει  μία υπέροχη  βραδιά με τις μεγάλες του επιτυχίες. Στις παραστάσεις θ’ ακουστούν όλα τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη (Μέλισσες, Ητανε αέρας, Ίσαλος γραμμή, Φωτιά κι αλμύρα, Σαν καταιγίδα, Χειμωνανθός, Σεντόνια δίχτυα, Το πέταγμά σου, κ.α.)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, συναυλία με το μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ, την αφρόκρεμα των μουσικών σολίστ. Αγαπημένα τραγούδια και σκοποί από την Ήπειρο, τη  Θράκη, τη Ρούμελη, τις Κυκλάδες, τον Μοριά, την Μικρά Ασία και την Τουρκία.

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος , κλαρίνο
Πάνος Δημητρακόπουλος , κανονάκι
Μάνος Κουτσαγγελίδης , τραγούδι
Θωμάς Κωνσταντίνου , ούτι-λαούτο
Γιώργος Μαρινάκης , βιολί
Κώστας Μερετάκης , κρουστά
Ανδρέας Παππάς , κρουστά

Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου, παράσταση κουκλοθέατρου με την ομάδα Κόκου- Μουκλό.

Ο πονηρός Μάγος ανακατεύει στο τσουκάλι του μια νόστιμη, θαυματουργή φεγγαρόσουπα!
Μα τα ξόρκια του είναι μπαγιάτικα,
και τα μαγικά του χαλασμένα…
Ο πιστός βοηθός του είναι πάντα δίπλα του κάνοντας όμως ένα σωρό γκάφες!
Ως που δύο μικρά παράξενα πλάσματα μπλέκονται στα πόδια του…
Θα καταφέρουν άραγε να μεταμορφωθούν πίνοντας τη μαγική φεγγαρόσουπα;
Μια διασκεδαστική παράσταση κουκλοθέατρου με μαρότες και γαντόκουκλες, μουσική και ελκυστικά σκηνικά που θα ενθουσιάσει τα παιδιά!
Στο τέλος τα τραγούδια της παράστασης εξελίσσονται σε μουσικά παιχνίδια…
Μια ιστορία που θα δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να συλλογιστούν πως η μοναδικότητα του κάθε ενός μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

Θερινό σινεμά

Παράλληλα με τις συναυλίες, κάθε Τετάρτη και με την στήριξη του κινηματογράφου Ολύμπιον, θα γίνεται προβολή ταινιών.
« Συνεχίζουμε και φέτος τις προβολές, με κύριο χαρακτηριστικό ότι επιλέξαμε κωμωδίες» επισημαίνει ο Νίκος Κουρούς.

Οι προβολές θα είναι οι εξής:
Τετάρτη 6 Ιουλίου, Σαμπρίνα, του Μπιλ Γουάιλντερ. Στην προβολή θα παραστεί και ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.
Τετάρτη 13 Ιουλίου, Το λιμάνι της Αγωνίας
Τετάρτη 20 Ιουλίου, Ανθός του κάκτου
Τετάρτη 27 Ιουλίου, Η γκαρσονιέρα
Τετάρτη 3 Αυγούστου, Μάντεψε ποιός θα έρθει το βράδυ
Τετάρτη 10 Αυγούστου, Τι απέγινε η μπέιμπι Τζέιν.
Η είσοδος στις ταινίες θα είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: