Συνέντευξη του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, στον STAR FM 933 Γρεβενών

By on 08/08/2019

Ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στους Χρήστο Μίμη και Κώστα Μάρκου στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM 933 Γρεβενών.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της:

Για Επιτελικό Κράτος

Δημοσιογράφος: Χθες είχαμε ένταση στην ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα και για την απομάκρυνση της κας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ποια η άποψή σας;

Ανδρέας Πάτσης: «Αυτό είναι –στην πραγματικότητα- προσχηματικό. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, καθώς το είπε και ο Πρωθυπουργός, η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ρητή και ορίζει ότι όσοι στελεχώνουν τις Ανεξάρτητες Αρχές δε θα πρέπει να έχουν καμία  πολιτική επιρροή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ένα καθαρά κομματικό πρόσωπο σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη οδηγία και με το πώς σωστά θα έπρεπε να λειτουργεί μια ανεξάρτητη αρχή. Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, απλώς διόρθωσε, όπως είχε εξαγγείλει και πριν τις εκλογές, αυτή την ανακολουθία και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άκομψα, λανθασμένα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις κομματικές του επιλογές»

Για Νοσοκομείο Γρεβενών

Δημ.: Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις σας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για το Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου είπατε ότι το να είστε σε ένα νοσοκομείο με τόσες ελλείψεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην έχει γίνει καμία ενέργεια αγγίζει τα όρια της εγκληματικής πράξης, είχαμε χθες την απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου να πέσουν οι τόνοι, διότι οι υπερβολές δε βοηθούν κανέναν. Που βρισκόμαστε κ. Βουλευτά;

A.Π.: «Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ένας βουλευτής ο οποίος δεν προτίθεμαι να κάνω –και δεν κάνω- συμβιβασμούς, παραχωρήσεις και υποχωρήσεις σε βασικές αρχές. Και προφανώς ούτε δημόσιες σχέσεις. Η δουλειά μου ως βουλευτής είναι να ασχολούμαι με τον τόπο και συμπολίτες, να αναδεικνύω ζητήματα, ιδιαίτερα όσα είναι πρώτης προτεραιότητας και να προσπαθώ να τα επιλύω.

Ένα τέτοιο θέμα που μας αφορά όλους μας, είναι το θέμα της Υγείας, το σημαντικότερο αγαθό για τον καθένα μας. Πόσο μάλλον η δημόσια Υγεία, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές.

Από την πρώτη ημέρα έγινα δέκτης πολλών παραπόνων για το Νοσοκομείο και αποφάσισα να το επισκεφθώ, προκειμένου να δω και ο ίδιος την πραγματική εικόνα και να συνομιλήσω με νοσηλευτές, νοσηλευόμενους και το ιατρικό προσωπικό.

Είδα, άκουσα και διαπίστωσα πολλά αλλά ανέδειξα δύο βασικά θέματα. Το πρόβλημα στο τεστ κοπώσεως, ένα μηχάνημα το οποίο είναι χαλασμένο εδώ και 10 μήνες. Και ξέρετε ότι αφορά στην έγκαιρη διάγνωση σοβαρών νόσων, ενώ δυσκολεύει τη ζωή και των γιατρών που προσπαθούν να παρέχουν σωστές υπηρεσίες. Το δεύτερο θέμα είναι η έλλειψη αναισθησιολόγου. Πείτε μου, εσείς, μια χειρουργική επέμβαση, ακόμη και απλή, όπου δεν απαιτείται αναισθησιολόγος».  

Δημ.: Ο κ. Διοικητής, από ό,τι βλέπω, είπε από πότε το τεστ κοπώσεως είναι ζωτικής σημασίας, στο οποίο απαντήσατε, ενώ να ξέρετε ότι πολίτες μου επεσήμαναν θέμα και με τους ακτινολόγους πέραν του αναισθησιολόγου.

Α.Π.: «Πολλά προβλήματα υπάρχουν, απλά εγώ αρχικά ανέδειξα δύο καίρια. Δε μπορεί ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου να εγκαλεί έναν βουλευτή κατά πόσο ένα μηχάνημα είναι αναγκαίο ή όχι. 

Χαίρομαι που έγραψε μια επιστολή, μόνο που δε θα έπρεπε να απευθύνεται σε εμένα, αλλά στους πολίτες των Γρεβενών, απολογούμενος για τις ελλείψεις και τα προβλήματα κατά τη θητεία του. Οφείλει να εξασφαλίζει τη λειτουργία των πάντων, μικρών και μεγάλων, στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας τους συμπολίτες.  

Και στην τελική δεν καταλαβαίνω πώς ένα μηχάνημα είναι χαλασμένο 10 ολόκληρους μήνες, δε γίνεται κάποια ενέργεια και μόνο πρόσφατα έγινε το σχετικό ερώτημα αντικατάστασής του στις οικονομικές υπηρεσίες»… 

…Δεύτερον, αν –για παράδειγμα- ο οποιοσδήποτε από εμάς έχει ένα σοβαρό ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, είναι δυνατόν να μην υπάρχει αναισθησιολόγος; 

Τα ερωτήματα είναι απλά και οι απαντήσεις θα έπρεπε να είχαν δοθεί. Να έχουν για την ακρίβεια επιλυθεί τα ζητήματα…».

Για τον ΦΑΣ «Πυρσός»

Δημ.: Το Σάββατο υπήρξε μια συνάντηση όπου συμμετείχε ο κ. βουλευτής και εκπρόσωποι της ομάδας. Τι γίνεται; Που πάμε;

A.Π.: «Καταρχήν δεν ήταν με εκπροσώπους του Πυρσού αλλά ήταν ένας μόνο άνθρωπος, καθώς, όπως γνωρίζετε, δεν έχει απομείνει κανένας στην ομάδα».

Δημ.: Σωστά.

A.Π.: «Θα σας κάνω μια μικρή ανάγνωση των δηλώσεων του κ. Ντοβατζίδη, όπως έχουν ηλεκτρονικά αναρτηθεί. Τον Ιούνιο ζητά συνέλευση να παραχωρήσει την ομάδα, στη συνέχεια και πάλι δηλώνει αμετάκλητα ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα και θέλει να την παραδώσει. 5 Ιουλίου δηλώνει ότι αποχωρεί…18 Ιουλίου έκτακτη Γενική Συνέλευση για παραχώρηση και ανάδειξη νέας ηγεσίας. Άρα, εδώ και ενάμισι μήνα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα…Σε μια ομάδα έμβλημα για τα Γρεβενά…Και –διαψεύστε με- αλλά κανένας δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές τις εκκλήσεις, τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει.

Όταν ενημερώθηκα για το πρόβλημα αυτό και έγινε η τελευταία συνάντηση πριν από λίγες μέρες, παρέστην, τοποθετήθηκα, έδωσα ένα όραμα και μια προοπτική σε αυτό που λέγεται αθλητισμός στα Γρεβενά και ιδιαίτερα για τον Πυρσό, κάλεσα και προσκάλεσα τους παρευρισκόμενους να πάρουν και να σηκώσουν τις τύχες του Πυρσού. Να δώσουν μια σανίδα σωτηρίας. 

Βρέθηκαν άνθρωποι αξιόλογοι, έντιμοι και ανιδιοτελείς να αναλάβουν την πρωτοβουλία άμεσης διάσωσης της ομάδας. Τους είπα ότι έχουν τη συμπαράστασή μου για να μείνει ζωντανό το σωματείο. Έβαλαν ένα άμεσο χρονοδιάγραμμα για τη δήλωση της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα και κύπελλο … και ως οφείλεται όλα να είναι νόμιμα….ώστε να πάμε σε μια Γενική Συνέλευση με όλα τα ζητήματα τακτοποιημένα και να αναδειχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα τρέξει την ομάδα. 

Δυστυχώς –ή ευτυχώς- ενημερώθηκα ότι ο κ. Ντοβατζίδης ξαφνικά ανακάλυψε επενδυτές με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι θέλουν να μπουν σήμερα, αύριο, μεθαύριο, ενώ με όσους μπήκαν μπροστά ως σανίδα σωτηρίας μετά τις επανειλημμένες –υπενθυμίζω- εκκλήσεις του κ. Ντοβατζίδη, άρχισε να παίζεται ένα κρυφτούλι «δε σας δίνω τα χαρτιά», «περιμένετε», «τώρα μιλώ με τον τάδε» και άλλα πολλά. Αυτοί όντας αξιοπρεπείς, αποφάσισαν να μη μπουν σε τέτοια παζάρια, συναλλαγές και αποχώρησαν ευπρεπώς, όπως και μπήκαν. 

Μου τηλεφώνησαν, μου το είπαν, τους εξέφρασα τη λύπη μου που τους έβαλα σε αυτή την περιπέτεια και πλέον όλοι ευχόμαστε «καλή τύχη» στον κ. Ντοβατζίδη και στους νέους επενδυτές…».

Για παροχή φυσικού αερίου στη Δεσκάτη

Α.Π.: «…Κατά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης που ζήτησα προκειμένου να ενημερωθώ, ένα από τα βασικά θέματα που μου ετέθησαν, είναι ότι εδώ και ένα χρόνο καθυστερούσε η έγκριση από τη ΡΑΕ της αίτησης για την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή. 

Ενεργοποιηθήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο, Τάκη Καραστέργιο, ενώ συμμετείχε και ο Γιώργος Κασαπίδης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, και χθες εγκρίθηκε η παροχή φυσικού αερίου στο Δήμο Δεσκάτης, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα. Είναι ο μοναδικός δήμος της Δυτικής Μακεδονίας που θα έχει φυσικό αέριο και είναι μια επιτυχία όλων μας το ότι λύθηκε σε λιγότερο από τριάντα ημέρες». 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: