Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Εορδαίας Γιάννη Καραβασίλη με μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ και με το Σύλλογο Ερμακιάς

By on 25/04/2019

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Εορδαίας Γιάννη Καραβασίλη και δημοτικών συμβούλων  στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας με μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Καραβασίλης μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία», συναντήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας με μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ. Εκεί συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

 Είναι αλήθεια ότι με τις υπάρχουσες υποδομές η προσβασιμότητα σε πεζοδρόμια, δημόσιους χώρους, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και σε χώρους εστίασης ή σε καφέ είναι από προβληματική, μέχρι ανύπαρκτη. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι χώροι στάθμευσης ΑΜΕΑ που εκτός του ότι είναι ελάχιστοι, πολλές φορές καταλαμβάνονται από κάποιους συμπολίτες μας που έχουν μάθει να παρανομούν χωρίς κανείς να τους ελέγχει. Ακόμη και ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος είναι μικρός και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.

 Δεσμευτήκαμε, λοιπόν, να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους σε όλους τους χώρους του Δήμου μας και για τη δημιουργία καλύτερων υποδομών (π.χ. να κατασκευαστούν ειδικές τουαλέτες για ΑΜΕΑ παντού, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος).

 Ακόμη, δεσμευτήκαμε από κοινού να συνεργαστούμε στενά για τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, την κοινωνική ζωή και το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Εορδαίας Γιάννη Καραβασίλη και δημοτικών συμβούλων  στο Σύλλογο Ερμακιάς

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Καραβασίλης μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία», επισκέφτηκε την Τρίτη 23 Απριλίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμακιάς. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που συνεχίζουν την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα και κρατούν ζωντανό το μαρτυρικό χωριό της Ερμακιάς. Στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν, μάλιστα, αναφορές και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινότητα Ερμακιάς.

 Σε ένα ευχάριστο κλίμα αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος όπου διαπιστώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και τα έντονα οικονομικά προβλήματα λόγω της ελλιπούς έως μηδενικής χρηματοδότησης από το Δήμο.

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Καραβασίλης δήλωσε πως υπό την αιγίδα του Δήμου θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια και συντονισμός όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων και ισότιμη χρηματοδότηση χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με τις δράσεις τους. Επίσης, υπήρξε η δέσμευση ότι κάποια από τα 33 κτίρια που διαθέτει ο Δήμος, αφού συντηρηθούν και αποκατασταθούν, θα δοθούν προς χρήση στα ΑΜΕΑ και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: