Συνάντηση του ΔΣ του ΣΦΕΑΠΟ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

By on 05/10/2022

Στα πλαίσια του διαρκούς ενδιαφέροντος του Συλλόγου μας, για συνεργασία με όλους όσοι εμπλέκονται στην δημιουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΑΠΟ κος Γιώργος Νούτσος και ο αντιπρόεδρος κος Νίκος Πλεξίδας, συναντήθηκαν  με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κο Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κου Πρύτανη, στις νεότευκτες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στον χώρο της ΖΕΠ Κοζάνης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη, άμεσα ολοκληρώνεται και πολύ σύντομα θα δεχτεί τα πρώτα πανεπιστημιακά τμήματα, ένα σύγχρονο, εξαιρετικής αισθητικής εκπαιδευτικό συγκρότημα, που είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το ποιοτικό διδακτικό έργο, που χρόνια τώρα συντελείται από τον κο πρύτανη, τους συναδέρφους του, αλλά και τους συνεργάτες του σε όλα τα επίπεδα.

 

Όπως είναι φυσικό, κύριο θέμα συζήτησης απετέλεσε το ζήτημα της δημιουργίας, αλλά και του τρόπου λειτουργίας του ΕΑΠΟ, που το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, ανέλαβε, με ευθύνη και συνέπεια, κόντρα στις αρχικές αντιξοότητες, να υλοποιήσει.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων τόσο ως προς την ανάγκη το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα και το συντομότερο να ολοκληρωθεί, όσο και ως προς την βούληση όλων, να αποτελέσει τη μήτρα από όπου θα αναβλύζει, μέσα από την παρατήρηση και την έρευνα, γνώση επιστημονική, που στη συνέχεια θα διαχέεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους απανταχού λάτρεις της Αστρονομίας

 

Δόθηκε παράλλημα ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή δυναμική που θα προσδώσει στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας η λειτουργία του και συμφώνησαν, όσο η κατασκευή του θα προχωρά, να συνεχιστεί η ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν εποικοδομητικά στην επίτευξη των στόχων, που από την αρχή είχαν τεθεί από τους εμπνευστές του.

 

Τέλος, συζητήθηκαν και θέματα περισσότερο εξειδικευμένα, σκέψεις για πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαν να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια στο όλο εγχείρημα και διαπιστώθηκε ο εξαιρετικά θετικός ορίζοντας του κου Πρύτανη, που όχι μόνο άκουσε, αλλά τοποθετήθηκε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν.

 

Η συνάντηση έκλεισε με μια κατ αρχήν συμφωνία, τις επόμενες μέρες και αμέσως μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας των νέων κτιριακών εγκαταστάσων και την έλευση των φοιτητών, να δρομολογηθεί η πραγματοποίηση στο χώρο του Πανεπιστημίου, μιας διαδραστικής εκδήλωσης αστροπαρατήρησης, με θέμα και ομιλητές που στη συνέχεια θα οριστούν και θα διοργανωθεί από κοινού από το Π.Δ.Μ, τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας και το ΣΦΕΑΠΟ.

 

 

                                                                          Για το Δ.Σ. του ΣΦΕΑΠΟ

                                                                         Ο Πρόεδρος

                                                                        Γιώργος Νούτσος

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: