Συμμετοχή του εργαστηρίου «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» στο Global Game Jam 2023

By on 23/01/2023

Συμμετοχή του εργαστηρίου «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Global Game Jam 2023.

Μετά τις προηγούμενες επιτυχείς συμμετοχές, που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, αποφασίστηκε ότι και αυτή τη χρονιά θα υπάρξει συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή γιορτή, το Global Game Jam (GGJ)  με φυσική ζωντανή παρουσία , πλέον, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου έως και την  Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 10:00 το πρωί της Κυριακής. 

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2022 παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο  κορωνοϊός,  υπήρξαν 681 τοποθεσίες σε 100 χώρες, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 33.000 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 9.600 παιχνίδια σε ένα Σαββατοκύριακο! 

Το εργαστήριο, θα συνεχίσει την παράδοση και θα αποτελέσει μία από τις εκατοντάδες παγκόσμιες τοποθεσίες του Global Game Jam 2023, ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Θα επανέλθει στον παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής του στον οποίο οι συμμετέχοντες γνωρίζονται από κοντά, συνομιλούν, συνεργάζονται και συμφωνούν στην κοινή επιδίωξη δημιουργίας παιχνιδιού. Ωστόσο, θα υπάρξει και διαδικτυακή επικοινωνία, όπως συνέβαινε και κατά τα παρελθόντα έτη και με άλλες τοποθεσίες, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Κάθε ομάδα θα δημιουργήσει τα δικά της παιχνίδια και θα πραγματοποιηθούν κοινές παρουσιάσεις, συζητήσεις, συμβουλές και επίδειξη παιχνιδιών μεταξύ των ομάδων αλλά και διαφορετικών τοποθεσιών.

Κάθε ομάδα, θα ανεβάσει το παιχνίδι που θα δημιουργήσει και στη συνέχεια, σε ημερομηνία που θα προγραμματιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να το παρουσιάσει στους υπόλοιπους.

Η GGJ ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας και δημιουργίας. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και τονώνει το αίσθημα της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο, με οποιαδήποτε κλίση-ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλούς φανατικούς των παιχνιδιών. Η συμμετοχή δεν είναι ανταγωνιστική, καθότι μοναδικό βραβείο είναι η ίδια η συμμετοχή. Θα υπάρχουν άνθρωποι με προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που θα καθοδηγούν  τους συμμετέχοντες σε ότι χρειαστούν. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΟΙ εγγραφές θα γίνονται στην διεύθυνση: https://globalgamejam.org/2023/jam-sites/global-game-jam-kastoria

Η σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook, όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει πρόσθετες πληροφορίες και απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα είναι : https://www.facebook.com/globalgamejamkastoria

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: