Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στο webinar «Βιομηχανική Κληρονομιά και Αυτοδιοίκηση: από την αναγνώριση και αξιολόγηση στην προστασία, ανάδειξη και διαχείριση»

By on 21/09/2022

Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας με εισηγητή τον Δήμαρχο Παναγιώτη Ν. Πλακεντά, στο webinar «Βιομηχανική Κληρονομιά και Αυτοδιοίκηση: από την αναγνώριση και αξιολόγηση στην προστασία, ανάδειξη και διαχείριση» 

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΥΝΜΤΕΑΜΘ), του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2022 – «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Ε.), συνδιοργανωτή το Δήμο Καβάλας και την υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος TICCIH και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, διοργανώνει webinar με θέμα: «Βιομηχανική Κληρονομιά και Αυτοδιοίκηση: από την αναγνώριση και αξιολόγηση στην προστασία, ανάδειξη και διαχείριση» στις 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2022, στην Καβάλα.

Ο Δήμος Εορδαίας μετά από πρόσκληση, με εισηγητή τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Ν. Πλακεντά, συμμετέχει παρουσιάζοντας το θέμα: «Η βιομηχανική κληρονομιά του Δήμου Εορδαίας την εποχή της απολιγνιτοποίησης» την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. 

Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός η ενημέρωση των αυτοδιοικητικών παραγόντων, που καλούνται να διαχειριστούν έργο πολιτισμού, σχετικά με την αναγνώριση της αξίας των στοιχείων της βιομηχανικής κληρονομιάς, αφετέρου δε η παρουσίαση καλών εφαρμοσμένων παραδειγμάτων από την Ελλάδα, προστασίας και ανάδειξής τους ως υποδομές ανάπτυξης, καθώς και η ενημέρωση για δυνατότητες δικτύωσης για τη διαχείριση των βιομηχανικών μνημείων και τόπων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, με ώρα έναρξης 9:00 π.μ. ενώ θα διεξαχθεί διαδικτυακά για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. 

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του σεμιναρίου, μέσω του παρακάτω συνδέσμου: 

https://www.youtube.com/channel/UC6n5Na8cxa0Seem7C78ZEdw/live

ή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον παρακάτω σύνδεσμο:     https://forms.gle/E6d5nhchYtzzW6bH6.

 

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, αυτή θα παραμείνει διαθέσιμη για προβολή μέσω youtube. Η εισήγηση του Δημάρχου Εορδαίας θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας https://eordaia.gov.gr.

 

 

.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: