Συμβουλές για τους διαβητικούς από την ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο Μαρία Προκοπίου (VIDEO)

By on 01/06/2019

Πώς μπορεί μια έντονη προσωπικότητα με μεγάλες επαγγελματικές υποχρεώσεις να βρει τις ισορροπίες του με τον Διαβήτη του;Η ιατρός και πρότυπη ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος Μαρία Προκοπίου μας δίνει την λύση…

Η Προκοπίου Μαρία, μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή της Αθήνας το 2004. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την θητεία της ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και στο Αγροτικό Ιατρείο Κοντοπουλίου Λήμνου.

Ακολούθως εργάστηκε στο κομμάτι της έρευνας ως επιβλέπουσα κλινικών μελετών και στο κομμάτι της ασφάλειας των φαρμάκων, τελειώνοντας ταυτόχρονα το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση μονάδων υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε την απαιτούμενη διετή άσκηση στην Παθολογία στην Παθολογική Κλινική του ΓΝΑ ¨Η Αγία Ελένη¨ και συνέχισε την ειδίκευσή της στην Ενδοκρινολογία και το Σακχαρώδη Διαβήτη στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Ά Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».

Η εκπαίδευσή της ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» στην Ενδοκρινολογική Κλινική, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο Αθηνών “Έλενα Βενιζέλου”, συμμετέχοντας στα Ιατρεία Ενδοκρινοπαθειών Κύησης, Εμμηνόπαυσης και Οστεοπόρωσης, στο Ιατρείο Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής και στο Ανδρολογικό Ιατρείο.

Η Γιατρός έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στην Γενική Ενδοκρινολογία, στο Διαβήτη Κύησης και στο Σακχαρώδη Διαβήτη δουλεύοντας μαζί με τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μαστοράκο στο εξωτερικό Ενδοκρινολογικό Ιατρείο του Αρεταίειου Νοσοκομείου και στην Ενδοκρινολογική Μονάδα του Παν/μίου Αθηνών, στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο επί σειρά ετών.

Παράλληλα η γιατρός έχει ειδικευτεί στον Ιατρικό Βελονισμό , έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διαχείρισης της Διατροφής και Απώλειας Βάρους ενώ διεκπεραιώνει τη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, συνεχίζει την επιμόρφωσή της συμμετέχοντας σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ αποτελεί μέλος Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών. Φοινικιάς 10, Γέρακας 15344 / Βασ. Σοφίας 98Α, Αθήνα 11528 / Αγίας Ειρήνης 1, Μυτιλήνη 81100 +30 211 770 12 02 / +30 694 77 22 756 / +30 22510 48 862 [email protected]

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: