Στο Βελβεντό η Μ.Ε.Κ. (Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών) Κατερίνης, για να αποτίσει φόρο τιμής και σεβασμού στον παπα-Χαρίσιο Πιτσιάβα

By on 13/06/2021

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Στο Βελβεντό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης προσήλθε (9-6-2021) η Μ.Ε.Κ. (Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών) Κατερίνης για να αποτίσει φόρο τιμής και σεβασμού στον αείμνηστο παπα-Χαρίσιο Πιτσιάβα. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΜΕΚ Παντελής Μπητόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Θεόδωρος Δημορλής ταξίδεψαν από την Κατερίνη στο Βελβεντό για τον συμπατριώτη τους παπα-Χαρίσιο Πιτσιάβα, επί του τάφου του οποίου, και με την παρουσία μελών της οικογένειάς του, διαβάσαμε Τρισάγιο στη μνήμη του και, λόγω ημέρας αποδόσεως του Πάσχα, ψάλαμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη! στο τέλος του οποίου αντιφωνήσαμε με το Αληθώς Ανέστη!

 

Ο π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. μετέφερε στον πρόεδρο της ΜΕΚ (και σε όλα τα μέλη της) την ευλογία και αναστάσιμες ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.  

 

Ο πρόεδρος της ΜΕΚ Παντελής Μπητόπουλος μίλησε για την πολυετή καλοκαιρινή διακονία του π. Χαρισίου Πιτσιάβα στο Καταφύγι, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τον σεβασμό της ΜΕΚ στο πρόσωπό του. Εξέφρασε ακόμα το ενδιαφέρον του για την γνωριμία του με τους εν Βελβεντώ Καταφυγιώτες και για την κοινή πολιτιστική επανα-δραστηριοποίησή τους. 

 

Το απόγευμα ο πρόεδρος προσήλθε στον Άγιο Διονύσιο (εν Ολύμπω) Βελβεντού και είδε από κοντά το Μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Πιερίων του Δεκεμβρίου 1943, διάβασε (μεταξύ των άλλων ονομάτων Παλαιογρατσάνου, Αγίας Κυριακής και Βελβεντού) και αναγνώρισε συγκινημένος όλα τα ονόματα των συμπατριωτών του Καταφυγιωτών.

 

Στο αρχονταρίκι ο πρόεδρος συναντήθηκε και γνώρισε τον εκ μητρός Καταφυγιώτη π. Νικόλαο Κανταρτζή, Εφημέριο Μεσιανής και Κουβουκλίων. 

 

Η εφημερίδα ‘’ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ’’ (44ο έτος // αρ. φύλλου 417-419) που μας έδωσε ο πρόεδρος κάνει ‘’αφιέρωμα αγάπης & ευγνωμοσύνης στον παπα Χαρίση Πιτσιάβα’’. Στη σελ. 4 της εφημερίδας φιλοξενείται κείμενο ‘’μήνυμα’’ του Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου Γέροντος Ιωάννη Ζηζιούλα (με καταγωγή από το Καταφύγι) ‘’υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού και πεφιλημένου ιερέως Χαρισίου Πιτσιάβα’’. 

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

11-6-2021

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: