Στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης

By on 15/06/2019

Στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης,  κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα

 

Κατασχέθηκαν συνολικά -13- ηλεκτρονικοί υπολογιστές,-580- μάρκες, -2- ζάρια και χρηματικό ποσό

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Κοζάνης και Εορδαίας, που πραγματοποιήθηκαν χθες (14-06-20189) βραδινές ώρες, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά δώδεκα (12) ατόμων, ηλικίας από 27 έως 68 ετών, για διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, όπου συνελήφθησαν συνολικά οχτώ (8) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων. Ειδικότερα, 55χρονος ημεδαπός λειτουργούσε το κατάστημα ως προσωρινά υπεύθυνος και επέτρεπε τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια» σε επτά (7) θαμώνες του καταστήματος, ηλικίας από 37 έως 68 ετών, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν εγκατεστημένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με κεντρική μονάδα υπολογιστή που βρισκόταν στο μπαρ του καταστήματος ως server, τον οποίο χειρίζονταν ο 55χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος. Ο 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (13) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πτολεμαϊδα, όπου συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, κατελήφθη 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε το κατάστημα ως προσωρινά υπεύθυνος, να συμμετέχει, αλλά και να επιτρέπει σε ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 27 και 48 ετών, τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «κύβοι – ζάρια», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, που βρίσκονταν εντός του καταστήματος, τροποποιώντας με τον τρόπο αυτό ουσιωδώς την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και μετατρέποντας το κατάστημα σε καζίνο. Επίσης, συνελήφθη και 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να εκτελεί χρέη παρατηρητή (τσιλιαδόρου), προκειμένου να ενημερώνει τους ανωτέρω παίχτες σε περίπτωση διενέργειας αστυνομικού ελέγχου. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. Συνολικά κατασχέθηκαν -580- μάρκες, -2- ζάρια και χρηματικό ποσό.

 

Προανάκριση για τις δύο (2) υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Κοζάνης και Εορδαίας, αντίστοιχα, ενώ οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: