Στην Κοζάνη η Εθνική Ανδρών χάντμπολ, για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος

By on 30/12/2019

Δηλώσεις Χάρη Μάλλιου

Την πρώτη της προπόνηση στο ΔΑΚ Κοζάνης ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της πρώτης προκριματικής φάσης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία του για τις αναμετρήσεις με Φινλανδία (2,5/1), Κύπρο (8/1) και Ισραήλ (11/1).

Ο αρχηγός της Εθνικής Χάρης Μάλλιος δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:

«Αρχικά θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Η ομάδα μας μαζεύτηκε και πάλι για να ολοκληρώσει τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είναι κάπως πρωτόγνωρο ότι παίζουμε στις 2 Ιανουαρίου το πρώτο επίσημο ματς. Όπλο μας είναι το οικογενειακό κλίμα που έχουμε χτίσει το τελευταίο διάστημα στην Εθνική».

Για την κατάσταση των διεθνών: «Σίγουρα οι αθλητές βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, το πρωτάθλημα μας είναι πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό μας βοηθάει, ενώ και τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό είναι πανέτοιμοι και σε φόρμα. Πιστεύω αυτό να αποτυπωθεί και στο γήπεδο».

Για την Φινλανδία: «Προέρχεται από μία κλασσική και μεγάλη σχολή του χάντμπολ, την Σκανδιναβική. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και όπως είδαμε κόντρα στο Ισραήλ μπορεί να ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ με αρκετά γκολ διαφορά, αλλά δεν το παράτησε και στο τέλος παραλίγο να έπαιρνε ακόμα και θετικό αποτέλεσμα».

Στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Αρβανίτη βρίσκονται οι αθλητές:
Μυλωνάς, Κεδέρης, Δομπρής, Νικολαϊδης, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζής (ΑΕΚ), Τσίλης, Τζηράς, Αραπακόπουλος, Λιάπης, Καραμπουρνιώτης, Κανδύλας, Μάλλιος, Μούγιτς (Ολυμπιακός), Καλόμοιρος (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ηλιόπουλος (Νορντχάιμ- Γερμανία), Μπουκοβίνας (Ες- Λουξεμβούργο), Πασσιάς (Σβερίν- Γερμανία), Κοτανίδης (Θιουδάδ Ρεάλ- Ισπανία).

 

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020
Κοζάνη 17:00 Ελλάδα- Φινλανδία (ΕΡΤ)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020
Riihimäki 16:00 Φινλανδία- Ελλάδα

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020
Κοζάνη 17:00 Ελλάδα- Κύπρος (ΕΡΤ)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Τελ Αβίβ 18:10 Ισραήλ- Ελλάδα

 

handball.org.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: