Σταματά μετά τις γιορτές η μεταφορά μαθητών

By on 05/12/2012

 Αυθαίρετη μείωση της σύμβασης κατά 20% καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Κοζάνης

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Κοζάνης, καθώς οι λεωφορειούχοι απειλούν να δέσουν χειρόφρενο αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε περίπτωση που το υπουργείο Εσωτερικών δεν ανακαλέσει την αυθαίρετη – όπως τη χαρακτηρίζουν μείωση – κατά 20% που επέβαλε στις συμβάσεις του μεταφορικού έργου για τις διετίες 2010 -2011 και 2011-2012.

Σύμφωνα με τους προέδρους των ΚΤΕΛ Κοζάνης Ελευθέριο Πάλλα και ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης Θεόδωρο Μιχαηλίδη, «τα εντάλματα πληρωμής για κάποια χρήματα που ήρθαν, προβλέπουν μία νέα και αυθαίρετη μείωση του συμφωνηθέντος ποσού για τις προηγούμενες χρονιές, την οποία φυσικά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε». Όπως εξηγούν, «μας είχε προταθεί το 2010 μία μείωση του μεταφορικού έργου των μαθητών κατά 20%, την οποία και αποδεχτήκαμε, διαισθανόμενοι την κρίση, αν και βρισκόμαστε σε οριακή οικονομική κατάσταση. Όμως διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι στα χρήματα και στην εντολή πληρωμών που ήρθαν πρόσφατα, μας επιβάλλουν άλλη μία μείωση της τάξης του 20%, επειδή ένας υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών προβαίνει σε μία αυθαίρετη ερμηνεία της συμφωνίας».

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κοζάνης Ελευθέριος Πάλλας, ο οποίος επισκέφτηκε χτες με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών το υπουργείο Εσωτερικών, με δήλωσή του στον «Π», υπογράμμισε: «Οποιαδήποτε νέα αυθαίρετη περικοπή μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση με τα αρμόδια υπουργεία και να διευθετηθεί το θέμα. Αν δεν λυθεί το θέμα στις προσεχείς ημέρες, εμείς θα αντιδράσουμε. Θα συνεχίσουμε τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τα Χριστούγεννα, δίνοντας και τον εύλογο χρόνο για τη διευθέτηση του θέματος. Μετά τις γιορτές, στις 7 Δεκεμβρίου σταματάμε τη μεταφορά των μαθητών, αν το υπουργείο επιμείνει στην εξοντωτική και παράτυπη περικοπή».

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κοζάνης υπογράμμισε ότι «εμείς για το συμφωνηθέν ποσό καταβάλαμε το ΦΠΑ, πληρώσαμε φόρους, ενώ τα καύσιμα έχουν αυξηθεί δραματικά και δεν μπορούμε να αντέξουμε νέες περικοπές, οι οποίες στο κάτω – κάτω είναι παράτυπες και αυθαίρετες». Το τραγελαφικό σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης Θεόδωρο Μιχαηλίδη, είναι ότι «τους πρώτους μήνες της επίμαχης χρονικής περιόδου μας πλήρωσαν κανονικά και ξαφνικά επειδή κάποιος υπάλληλος του υπουργείου ερμηνεύει λάθος τη συμφωνία μας κόβει άλλο ένα 20% από το ήδη μειωμένο τίμημα». Πρόσθεσε πως «σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Υπεραστικών και τις ομοσπονδίες μας, εμείς θα αντιδράσουμε. Φυσικά δεν θέλουμε να αφήσουμε τους μαθητές στο δρόμο, γι’ αυτό δίνουμε ένα εύλογο χρόνο στο υπουργείο να καταλάβει την αυθαιρεσία και να τη διορθώσει. Διαφορετικά, θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη μεταφορά των μαθητών γιατί απλά δεν βγαίνουμε».

Χτες, εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα επισκεφτούν και το υπουργείο Οικονομικών. Εξέθεσαν τις απόψεις τους και από το υπουργείο τους ζήτησαν γραπτό υπόμνημα, το οποίο και θα καταθέσουν.
Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Πάτρας, αναγνώρισε ότι «οι λεωφορειούχοι έχουν δίκιο, γι’ αυτό προσπαθούμε κι’ εμείς από την πλευρά μας και είμαστε σε επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να βρεθεί λύση και να μην διασαλευτεί η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τη μεταφορά των μαθητών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ αποδέχτηκαν νέα μείωση κατά 17%, όπως είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στην Π.Ε. Κοζάνης.

 e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: