Στάθης Κωνσταντινίδης – Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

By on 25/03/2020

Θα νικήσουμε !

Το λυκόφως της διακοσιετηρίδας από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, βρίσκει την πατρίδα μας στις συμπληγάδες δύο ασύμμετρων  απειλών: 

Μίας εθνικής, γνωστής και διαχρονικής, που σήμερα χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας την ανθρώπινη δυστυχία.

Και μίας παγκόσμιας, αδιάγνωστης και νεαρής νόσου, που παραβιάζει με αχαλίνωτη ορμή σύνορα, και γονατίζει ανθρώπινους και κρατικούς οργανισμούς, αφήνοντας πίσω της πένθιμο αποτύπωμα.

Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση δεν θα μας επιτρέψει φέτος να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στους υπερασπιστές των εθνικών ιδανικών, στις προβλεπόμενες επετειακές εκδηλώσεις που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και πατριωτική ενσυναίσθηση. 

Συνάμα, για τον ίδιο λόγο, η άλλη ομότιμη γιορτή του Ελληνισμού, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, δεν θα εορτασθεί με τη συνήθη πάνδημη συμμετοχή των πιστών στις εκκλησιές μας, τούτη τη μέρα.  

Το γεγονός όμως ότι μένουμε σπίτι, αποδεχόμενοι συνειδητά την ατομική και κοινωνική ευθύνη μας, δε μειώνει σε τίποτα την πίστη μας στις αξίες που κράτησαν όρθιο το έθνος ακόμα και σε πιο χαλεπούς καιρούς. 

Το αντίθετο, μάλιστα. 

Η στάση μας αυτή αποτελεί απόδειξη συνοχής κι αλληλεγγύης. Μία πράξη σύγχρονου πατριωτισμού, με ήρωες αυτούς που υπερασπίζονται την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όπως επισήμανε κι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ! 

Έτσι ώστε, να βγούμε γρήγορα νικητές και απ’ αυτή τη μάχη και να γιορτάσουμε πάλι, με τον τρόπο που ξέρουμε, αυτά που μας ενώνουν!

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: