Σημαντικές συμμετοχές στο SALONICA ELECTRONIX 2019

By on 28/03/2019

Με τη συμμετοχή σημαντικών ονομάτων που στελεχώνουν θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, της ΔΕΘ – Helexpo, στη Θεσσαλονίκη, στις 6 και 7 Απριλίου, το SALONICA ELECTRONIX 2019, το μεγαλύτερο κλαδικό συνέδριο για τηλεόραση (επίγεια, δορυφορική, υβριδική), συστήματα ασφαλείας, δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, οπτικοακουστικό εξοπλισμό κ.λπ.

Οι διεργασίες για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην τηλεόραση, η συζήτηση για τη χρήση του φάσματος των 700 ΜΗz που ανοίγει από την ΕΕΤΤ, οι επενδύσεις για νέα προγράμματα στις συνδρομητικές πλατφόρμες, οι νέες συμφωνίες για διάθεση περιεχομένου IPTV, καθώς και η ανάπτυξη περιεχομένου υβριδικής τεχνολογίας από φορείς όπως η ΕΡΤ και το  Open TV, αποτελούν ένα μέρος της ατζέντας των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά στην εγχώρια αγορά.

Τα πιο σημαντικά από αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στα πάνελ του συνεδρίου που είναι διαρθρωμένα ως εξής:

Στο πάνελ με θέμα “Δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην τηλεόραση” θα λάβουν μέρος οι: Αγγελική Σγώρα – αντιπρόεδρος ΕΕΤΤ, Γιώργος Πλειός – μέλος ΕΣΡ, Αντώνης Δημητρίου – πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Καναλιών, καθώς και στελέχη των ΕΡΤ και Digea. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η χρήση ή μη του πρωτοκόλλου συμπίεσης H.264. Η υιοθέτησή του, αποτελεί σημείο τριβής καθώς απαιτεί μεν μεγάλες επενδύσεις από τις πλατφόρμες ψηφιακής μετάδοσης, αλλά αφήνει χώρο και για τα περιφερειακά κανάλια στο νέο φάσμα συχνοτήτων. Τον συντονισμό θα κάνει η Μ. Παπαχριστούδη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση”.

salonika_electronix_2018_logos

Στο πάνελ με θέμα “Συνδέσεις άνω των 100 Mbps: Πώς να αξιοποιήσετε τις υπερυψηλές ταχύτητες“, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Forthnet, του OTE, της Vodafone και της Wind οι οποίοι θα παρουσιάσουν νέες υπηρεσίες. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος τεχνολογίας Δημήτρης Μαλάς.

Τέλος, στο πάνελ “Τεχνολογία και αθλητικό περιεχόμενο” εκπρόσωποι των Cosm- ote TV, ΕΡΤ και Forthnet, θα παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες παροχής περιεχομένου (Pay per View, Hybrid TV, ΟΤΤ), σε μια συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ν. Μποζιονέλος, του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση”.

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί ανεξέλεγκτα η χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, μείζονος σημασίας θα είναι η εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Τζίκα, δικηγόρου – πιστοποιημένου διαμεσολαβητή διαφάνειας & ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ομιλητής θα περιγράψει το νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε επαγγελματικούς χώρους και πολυκατοικίες. Στην εισήγηση θα αναλυθεί  σε ποιες περιπτώσεις είναι νόμιμη η καταγραφή με κάμερες, ενώ θα γίνει αναφορά και στα δικαιώματα που έχει το “υποκείμενο” των προσωπικών δεδομένων, για προσφυγή στις αρμόδιες Αρχές.  

Στο Συνέδριο που διοργανώνεται από την Libra Press, έχει προγραμματιστεί και η διεξαγωγή είκοσι workshops. Σε αυτά, μέσα από ομιλίες και live επιδείξεις, θα παρουσιαστούν σημαντικές νέες τεχνολογίες και λειτουργίες συστημάτων και προϊόντων, σκιαγραφώντας τις τάσεις της αγοράς. Τα workshops θα μεταδίδονται ζωντανά με κάθε λεπτομέρεια, από την γιγαντοοθόνη του συνεδριακού κέντρου.   

Η πρόσβαση στο χώρο του συνεδρίου είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν προεγγραφή στο www.salonica-electronix.gr, για να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να δουν τα εκθέματα των περίπου 30 εταιρειών που θα λάβουν μέρος στην παράλληλη έκθεση.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: