Σέρβια: Ολόκληρη η Εκδήλωση με την Φιλαρμονική Ελασσόνας στo ”Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη ”,

By on 09/07/2022

Ολόκληρη η Εκδήλωση, με την Φιλαρμονική Ελασσόνας στο ”Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη ” στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας εμφανίστηκαν το βράδυ της 7 Ιουλίου 2022 στα Σέρβια , ανήμερα της γιορτής της πολιούχου των Σερβίων, Αγίας Κυριακής, με τίτλο «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.
Η συναυλία αποτελεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έχει εντυπωθεί στην ψυχή και το νου του Έλληνα σαν σάλπιγγα του αγώνα, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Η εμβέλεια, η σπουδαιότητα και το εύρος των έργων του Μίκη Θεοδωράκη συνιστούν μία εποποιία που απαρτίζεται από μελοποιημένη ποίηση, λαϊκές μελωδίες, συμφωνική μουσική και επιδραστικά πολιτικά τραγούδια.
Στη συναυλία του Δήμου Σερβίων Κοζάνης συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Τσιαβέ, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευλαμπίας Ντούλα, οι σολίστ Μανώλης Χατζημανώλης και Ευλαμπία Ντούλα και ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης.
Ο Δημ. Καρβούνης παρουσίασε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη ματιά του φίλου και συνεργάτη.
Το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελήθηκε ο αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές.

(Video 120′ www.Live-Avles.tv)

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: