giapraki.com

Πώς με μια επιστολή και 25 δολ. μπορείτε να αποκτήσετε αυτή την ονειρική έπαυλη (ΦΩΤΟ)

Αν πιστεύετε ότι η τύχη είναι με το μέρος σας, τότε ίσως θα ήταν καλό να σκεφτόσασταν να πάρετε μέρος σε ένα διαγωνισμό, με κόστος μόλις 25 δολάρια, προκειμένου να αποκτήσετε ένα σπίτι αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον Καναδά βέβαια και συγκεκριμένα στο Κάλγκαρι. Η ιδιοκτήτρια Άλλα Βάγκνερ προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι της, αλλά απέτυχε, καθώς δεν συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι, σκέφτηκε μια διαφορετική προσέγγιση.
Το σπίτι των 360 τετραγωνικών μέτρων έχει ακόμη και λίμνη

Η Άλλα ζούσε στο σπίτι της στο Μιλαρβίλ από το 2011 που το έχτισε. Νωρίτερα φέτος, κάποια προβλήματα υγείας, την ανάγκασαν να πουλήσει το σπίτι των 360 τετραγωνικών μέτρων, που έχει «πανοραμική» θέα στα Βραχώδη Όρη, μια λιμνούλα, τρεις κρεβατοκάμαρες και ένα κελάρι, ενώ όλες οι ξύλινες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του είναι χειροποίητες.
Μια άποψη από το ευρύχωρο σαλόνι

«Τον Ιούνιο του 2018, αγόρασα μια νέα καρέκλα γραφείου. Ήθελα κάτι πιο στέρεο. Κάθισα σε αυτήν αλλά έπεσα» είπε η ιδιοκτήτρια που από το πέσιμο, παρόλο που δεν ήταν μεγάλο, κατέληξε να καταστρέψει κάποιος από τους σπονδύλους της. Το ατύχημα την άφησε με έντονους πόνους και παρόλο που ήλπιζε ότι θα βελτιωνόταν, δεν το έκανε.
Όλες οι ξύλινες λεπτομέρειες του σπιτιού είναι χειροποίητες

«Όταν ήρθαν εδώ οι νοσηλευτές, μου πρότειναν να κάνω κάποιες αλλαγές στο σπίτι, όπως κάποιες αναβαθμίσεις, ώστε να είναι κατάλληλο για την αναπηρία μου, αλλά δεν ήθελα να πιστέψω πως αυτό ήταν το τέλος».

Επίσης, δεν ήθελε να αλλάξει τον χαρακτήρα του σπιτιού. «Θεωρώ αυτό το σπίτι ως έργο τέχνης και δεν θέλω να κάνω αλλαγές που θα αλλοιώσουν την εμφάνιση και την αξία του».|Η ιδιοκτήτρια χτύπησε και αποφάσισε πως δεν θέλει να αλλάξει το ύφος του σπιτιού προκειμένου να το κάνει πιο συμβατό στις ανάγκες της

Αντί λοιπόν, να το αλλάξει, η Βάγκνερ έβαλε το σπίτι προς πώληση. Αρχικά, το έβαλε στην αγοραία αξία, αλλά καθώς περνούσαν οι μήνες, έπρεπε να ρίχνει συνεχώς την τιμή.

Μετά από περίπου πέντε μήνες χωρίς εύλογες προσφορές, η Βάγκνερ κατέληξε στην ιδέα να προσφέρει το σπίτι της ως ένα βραβείο σε έναν διαγωνισμό γραφής.
Η κουζίνα του σπιτιού

Τώρα, με ένα εισιτήριο συμμετοχής στα 25 δολάρια, 68.000 συμμετέχοντες μπορούν να γράψουν ένα σύντομο κομμάτι απαντώντας στην ερώτηση: «Γιατί η μετακόμιση σε αυτό το σπίτι δίπλα στην λίμνη θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σου;»

Είναι μια ιδέα που της πρότεινε η κόρη της πριν από χρόνια.

«Το 2015, η κόρη μου, μου ανέφερε για μια παρόμοια ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ένα ιστορικό πανδοχείο. Έκανα κάποια έρευνα γι’ αυτό και διαπίστωσα πως ήταν πολύ πετυχημένο».
Η επιβλητική ξύλινη σκάλα που οδηγεί στους πάνω ορόφους

Η Βάγκνερ ελπίζει πως με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σπίτι θα συγκεντρώσει την προσοχή που χρειάζεται και θα βρει τον σωστό ιδιοκτήτη.

«Το γεγονός πως μια οικογένεια θα καταλήξει σε αυτό το σπίτι, και θα το κάνει το δικό του σπίτι και θα είναι ευτυχισμένη εκεί, όσο ευτυχισμένη ήμουν κι εγώ, το ξέρω πως θα είναι στο τέλος μια όμορφη ιστορία».
Ένα ακόμη καθιστικό στον επάνω όροφο με μοναδική θέα στα Βραχώδη Όρη

Παραδέχεται βέβαια, πως το να συγκεντρώσει 68.000 επιστολές θα είναι κάτι δύσκολο, αλλά λέει πως «δεν έχει τίποτα να χάσει».

Οι όροι του διαγωνισμού αναφέρουν πως εάν υπάρξει μικρή συμμετοχή μέχρι τα τέλη Απριλίου, τότε ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί και η Βάγκνερ θα επιστρέψει όλα τα χρήματα στους συμμετέχοντες.
Μία από τις τρεις κρεβατοκάμαρες

Αν όμως ο διαγωνισμός προχωρήσει, η ιδιοκτήτρια σχεδιάζει να δωρίσει το 5% του καθαρού κέρδους από τις συμμετοχές, στο Καταφύγιο Γυναικών του Κάλγκαρι.
Η ντουλάπα

Η Βάγκνερ λέει πως το κοινό θα ψηφίσει και θα καθορίσει τους 500 φιναλίστ. Αυτοί θα αναθεωρηθούν από μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών, που θα επιλέξει τον τελικό νικητή.
Το εντυπωσιακό μπάνιο με την ανυπέρβλητη θέα

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον διαδικτυακό διαγωνισμό στο «Write a Letter, Win a House».
Ένα ακόμη μεγάλο δωμάτιο
Με μόλις 25 δολάρια, κάποιος τυχερός θα αποκτήσει αυτό το ονειρικό σπίτι στον Καναδά

Φωτογραφίες: Realtor.com

 iefimerida.gr

Exit mobile version