giapraki.com

«Πώς Θα Κάνουμε Τα Χριστούγεννα Αρχή Μετανοίας» του Αρχιμανδρίτη Παϊσίου Παπαδόπουλου ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα

Ανατρέποντας Την Νεοεποχήτικη Αλλοτρίωση Όχι Μόνο Της Εορτής Αλλά Και Ολόκληρης Της Ζωής Μας

Από όσα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα παραπάνω επισημάναμε δύο άξονες στους οποίους χρειάζεται να κινούμαστε για να έχουμε αληθινή κοινωνία με τον Θεό, επομένως και Ζωή αιώνια εν Χριστώ.

▪Το ένα είναι η πίστη
▪Το άλλο είναι η αγάπη

Η Πίστη αφορά το συγκεκριμένο δογματικό περιεχόμενο της Ορθόδοξης διδασκαλίας με τις αλήθειες που μας αποκάλυψε ο Χριστός. Η αγάπη αφορά τις εντολές του Ευαγγελίου Του που μας παρέδωσε ως κανόνα τρόπου ζωής για όσους πιστεύουμε σε Αυτόν δια του οποίου γνωρίζουμε πλέον τον Θεό Πατέρα και τον λατρεύμε εν Αγίω Πνεύματι προσφέροντας Του Αγία μας αναφορά. Μέσα από αυτή την σχέση με τον Τριαδικό Θεό τοποθετούμαστε στον συνάνθρωπό που είναι “κατ’ εικόνα” πλάσμα Του αλλά και απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας.

Η Ορθόδοξη Πίστις όμως έχει άμεση σχέση με το πνευματικό νόημα κάθε εορτής όπως τα Χριστούγεννα. Οι εορτές αυτές αποτελούν σταθμούς στο απολυτρωτικό έργο της Θείας Οικονομίας και επομένως αναφέρονται σε γεγονότα της ζωής του Χριστού, γι’ αυτό ονομάζονται Δεσποτικές. Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις Δεσποτικές αυτές Εορτές, όπως τα Άγια Θεοφάνεια, η Υπαπαντή, η Μεταμόρφωσις, η Σταύρωσις, η Ανάστασις, η Ανάληψις και άλλες. Εφόσον όμως τα Χριστούγεννα έχουν ορισμένο θεολογικό και πνευματικό περιεχόμενο δεν έχει το δικαίωμα ο Χριστιανός να τα αλλοτριώνει συμβιβαζόμενος με το πονηρό πνεύμα της Νέας Εποχής, ώστε να τα εορτάζει παγανιστικά ως ειδωλολάτρης.

Το να αγνοούμε το θεολογικό περιεχόμενο των Χριστουγέννων και να μην αναζητούμε το συγκεκριμένο πνευματικό νόημα της μεγάλης χριστολογικής Εορτής αλλά απεναντίας να περιοριζόμαστε μόνο στον στολισμό δέντρων, οικιών καταστημάτων με ένα τρόπο ζωής που κινείται μεταξύ φαγητού, διασκέδασης και αμαρτίας μέσα σε ένα κλίμα μαγείας – που ο όρος “μαγεία των Χριστουγέννων” πήρε τόση έκταση, όχι τυχαία- με τον οποίο θέλουν να μας εξοικιώσουν, όχι μόνο λεκτικά εξ απόψεως ορολογίας αλλά και θεαμάτων, διαφημίσεων, κινηματογραφικών ταινιών, διακόσμησης, μαγικών δώρων και πόσα άλλα με τα στοιχειά και το δαιμονικό στοιχείο, πράγμα που το διαπιστώνουμε καθημερινά από τα παιχνίδια των παιδιών, τα κινούμενα τους σχέδια και τόσα άλλα, φανερώνει ότι μας πηγαίνουν κάπου αλλού!!!

Και αυτοί, βέβαια, οι ινστρούκτορες της Νέας Εποχής, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την δουλειά τους κάνουν! Εμείς όμως πώς αντιστεκόμαστε; Μήπως, παραδοθήκαμε αμαχητί; Το θέμα είναι κρίσιμο για την ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπεία μας. Αν θέλουμε να μείνουμε Ορθόδοξοι και να μην καταλήξουμε στην αίρεση του Οικουμενισμού που μας οδηγεί σε αυτή την παγκοσμιοποίηση, πρώτα με τον διαχριστιανικό και έπειτα με τον διαθρησκειακό συγκρητισμό που προωθεί η Μασονία, χρειάζεται να διακόψουμε κοινωνία με την αίρεση του Οικουμενισμού που έχει εισβάλλει επισήμως με την Σύνοδο του Κολυμπαρίου μέσα στην θεσμική Εκκλησία. Η οποία πλέον και με την αναγνώριση του Ουκρανικού αυτοκεφάλου, έχει καταστεί επιπλέον και σχισματική.

Εφόσον τώρα, έπειτα από τα γεγονότα που μεσολάβησαν φανερώθηκε, ότι η αλλαγή του ημερολογίου έγινε με σκοπό να μας ενώσουν με τις αιρέσεις των παπιστών, των προτεσταντών, των μονοφυσιτών -και πόσων άλλων- πηγαίνοντάς μας στην αγκαλιά του Πάπα, ο οποίος είναι ο ηγέτης αυτής της κίνησης του θηρίου που γράφει η Αποκάλυψις του Ιωάννη, χρειάζεται να μας το πουν για φύγουμε πλέον μακριά τους! Μακριά όμωε από τις Εκκλησίες του Νέου ημερολογίου θα πρέπει να μείνουμε για έναν ακόμη λόγο! Πρέπει να ξεχωρίσουμε όχι μόνο από τους Οικουμενιστές αλλά και χρονικά από τα παγανιστικά Χριστούγεννα που υιοθετεί ο κόσμος που είναι μαζί τους και ακολουθεί κατά πόδας τον Αντίχριστο με όλη αυτή την αποστασία που βλέπουμε. Δεν έχουμε καμμιά σχέση με έναν εορτασμό “μαγείας των Χριστουγέννων” για την οποία κάνουν λόγο ακόμη και οι πολιτικοί, με ψητά στις πλατείες την παραμονή των Χρισουγέννων που είναι ημέρα αυστηράς νηστείας. Μια εορτή τέτοια που δεν έχει τον θεολογικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας αλλά χειμερινής-παγανιστικής εορτής δεν είναι Χριστουγεννιάτικος εορτασμός αλλά ετοιμασία για τον Αντίχριστο! Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο εορτασμού της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων. Δεν είναι δυνατόν να εορτάζουμε μαζί με τους Φράγκους Ρωμαιοκατόλυκους και τους Προτεστάντες που βλασφημούν την Παναγία μας και δεν σέβονται τις εικόνες των Αγίων της Εκκλησίας. Καιρός πλέον να ξεχωρίσουμε οριστικά την θέση μας, όχι μόνο θεολογικά αλλά και εορτολογικά-ημερολογιακά από όσους θέλουν να γίνουν ποίμνιο των αιρετικών και αργότερα του Θηρίου της Αποκαλύψεως. Είμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες που αγαπούμε την Ιερά Παράδοση που μας κληροδότησαν ως υψίστη παρακαταθήκη και πολύτιμο πνευματικό θησαυρό μας εμπιστεύθηκαν οι Άγιοι. Καιρός να βγούμε έστω τροπικά στην έρημο της θλίψης και της απομόνωσης για να μην συμμετέχουμε σε όλη αυτή την αποστασία!

Exit mobile version