Πρωτοχρονιάτικες ευχές για το νέο έτος 2022 του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

By on 04/01/2022

‘’Αρχή που βγήκε ο Χριστός, άγιος και πνευματικός, στη γη να περπατήσει, και να μας καλοκαρδίσει’’ (Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς). 

Την ευλογία και το φως του Χριστού (του σαρκωθέντος Θεού, που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας “εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου”) και τη στοργή της Παναγίας (της Θεοτόκου Μαρίας) να έχετε στον οικογενειακό σας πυρήνα, αδελφοί, υπέρ υγείας ψυχής (με όλα τα εντός αυτής και τα περί αυτήν) και σώματος. 

Που να τον διαφυλάσσετε (τον οικογενειακό πυρήνα) ως κόρη οφθαλμού ενωμένο, με μετάνοια, συγχωρητικότητα, και αγάπη (με διαρκή διαλογική αμοιβαιότητα για εξανθρωπισμό και γνήσια κοινωνικότητα) και κατά το νέον έτος 2022.

Και που να μεταδίδετε το σεβασμό, τη χαρά, την πραότητα και την ενότητα στα περιβάλλοντά σας.

Καλή και δημιουργική να είναι η νέα χρονιά σε όλα τα ανθρώπινα και σε όλους τους ανθρώπους.

 

Παντού στη γη, ειρήνη και δικαιοσύνη. Όλοι και όλα να ολοκληρώνονται εν Χριστώ και συν Χριστώ.

Με την Ποιμαντορική Εγκύκλιο Πρωτοχρονιάς 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος απευθύνει πρωτοχρονιάτικες ευχές και μεταδίδει την αρχιερατική του ευλογία σε όλους μας: ‘’Μόνον εν τω Θεανθρώπω και διά του Θεανθρώπου μπορεί κάθε ανθρώπινη ύπαρξη να γίνει αληθινός άνθρωπος, τέλειος άνθρωπος, πλήρης άνθρωπος. Μόνο με τον Θεάνθρωπο εν τη Εκκλησία… Ευλογημένος και αγιασμένος ο Νέος Χρόνος της χρηστότητος Κυρίου. Ο πνευματικός Σας Πατέρας, ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης Σας. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’.  

 

Καλή χρονιά!

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

4-1-2022

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: