Πρεμιέρα της νέας ταινίας του Νίκου Κουρού «Δεν υπάρχει οξυγόνο» σε φεστιβάλ της Αγγλίας

By on 05/05/2021

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Νίκου Κουρού «Δεν υπάρχει οξυγόνο» (No Oxygen), στο γνωστό κινηματογραφικό φεστιβάλ Lift-Off Sessions, που έχουν θεσπίσει τα Pinewood Studios της Αγγλίας και θα διεξαχθεί από 17 έως 24 Μαίου του 2021.

Η ταινία, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, είναι μια avant-garde μεσαίου μήκους οικολογικού περιεχομένου μελλοντολογική περιπέτεια, με στοιχεία θρίλερ, που καταπιάνεται με τα αποτελέσματα μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής, αποτέλεσμα της καταχρηστικής και ασεβούς παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση, που με στόχο το οικονομικό κέρδος μετατρέπει το περιβάλλον σε κρανίου τόπο, σπέρνοντας παντού το θάνατο και αφήνοντας ερείπια, συμβάλλοντας στον ίδιο του τον αφανισμό, όπως και τον αφανισμό κάθε ζωικού οργανισμού στον πλανήτη. Ωστόσο, στο τέλος κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Η ταινία ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας, γυρισμάτων και τεχνικής επεξεργασίας, μέσα από αρκετά αντίξοες συνθήκες. Τα γυρίσματα της ξεκίνησαν το Σεπτέμβρη του 2019 και ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβρη του 2020, με τεράστιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού. Πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του νομού Κοζάνης, όπως το Ρύμνιο, τις ημέρες με τη χαμηλή στάθμη της λίμνης, στη μισογκρεμισμένη Μαυροπηγή, το Σκεπασμένο Βελβενδού, αλλά και στο Ανήλιο Μετσόβου, όπου γυρίστηκε η τελική σκηνή της χιονοθύελλας.

Τα θαυμάσια υποβλητικά πλάνα επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, τα ειδικά εφέ ο Κώστας Μανταλιάς, το sound design ο Δημήτρης Στασινός, ενώ τη μουσική έγραψε ο αξιόλογος δημιουργός Σταύρος Παπασταύρου, γνωστός από τους Α” Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού 1981 του Μάνου Χατζιδάκι.

This slideshow requires JavaScript.

Συντελεστές

Προσαρμογή Υποτίτλων : Judi Caso

Κομμώσεις : Κική Αδαμίδου, Δέσποινα Αδαμίδου

Μακιγιάζ : Νάνσυ Χαρίση

Επιμέλεια Κοστουμιών : Βενετία Νάση

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια ήχου : Νίκος Γκουτζιομήτρος, Χρήστος Μαργαρίτης

Poster : Μιχάλης Τεμέλκος

Ειδικά Εφέ : Κώστας Μανταλιάς

Επεξεργασία Ήχου : Δημήτρης Στασινός

Μουσική : Σταύρος Παπασταύρου

Διεύθ. Φωτογραφίας, Κάμερα, Εναέριες Λήψεις, Μοντάζ : Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης

Σενάριο-Σκηνοθεσία : Νίκος Κουρού

Παίζουν : Νίκος Κουρού, Σάκης Τριανταφύλλου, Δημήτρης Καρατζάς.

Συμμετέχουν αλφαβητικά : Μάγδα Κική, Ραφαέλλα-Μαργαρίτα Κονταξή, Γιώτα Κουρού, Ευαγγελία Κουρού, Αναστασία Κτενίδου, Βασιλική Μαργαρίτη, Άννα Μαρκου, Βασιλική Μπαλοδήμου, Μάνος Νατσιόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ελπίδα Σαββίδου, Νίκος Σιάτρας, Ελένη Σιώμου, Ελένη Χαλβατζή, Εύα Χαλβατζή, Γιώργος Χαλβατζής και η σκυλίτσα Μίτσι.

Παραγωγή

Creating Memories Photography, Λάζαρος Μανουσαρίδης ©️ 2020

Χορηγοί

ΕΡΤ Κοζάνης

Top Channel Κοζάνης

ONER films

Κομμωτήριο Alex Hairesort

Κινηματοθέατρο Ολύμπιον Κοζάνη

Κατάστημα Ενδυμάτων ‘Συν + Π. Κουκουλόπουλος Κοζάνη

Streetfood Κοζάνη

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: