giapraki.com

Πολύωρη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς με επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Μεσοποταμία

Άμεσες ενέργειες και λήψη έκτακτων μέτρων για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς, παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, των Βουλευτών Καστοριάς, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Προϊσταμένων Πολιτικής Προστασίας, Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς, Αντιδημάρχων και άλλων αρμοδίων φορέων υγειονομικού τομέα, με σκοπό την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης που διαμορφώνεται στην περιοχή έπειτα από τις χθεσινές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολούθησε μία πιο εξειδικευμένη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη και του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Κασαπίδη, όπου αναλύθηκαν όλες οι περιπτώσεις, καταγράφηκαν όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισαν οι ρόλοι και οι δράσεις του καθενός αρμόδιου φορέα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασαπίδης, τις ώρες αυτές που δοκιμάζεται ο Δήμος Καστοριάς από ένα πρωτοφανές φαινόμενο, που πλήττει όλη την ανθρωπότητα κι έχει βγάλει σχεδόν εκτός μάχης, όλα τα κρατικά συστήματα, δείχνει έντονο, ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Δήμο Καστοριάς, τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει και θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Δήμος Καστοριάς για να ανταπεξέλθει στην Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης των 14 αυτών ημερών.

 

Τι αποφασίστηκε:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί για μία ακόμη φορά είναι ότι βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου δοκιμάζονται αντοχές. Απαιτείται απ’ όλους ψυχραιμία και υπομονή. 

 

Η εξάπλωση της διασποράς είχε αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη. Τα μέτρα και οι κανόνες είναι για να τηρούνται. Θα πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. 

 

Ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες του και δεν θα αφήσει κανέναν δημότη του και καμία επαγγελματική κατηγορία απροστάτευτους και αβοήθητους.

 

Με την αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών και των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και παρ’ όλες τις ελλείψεις σε έμψυχο και υλικοτεχνικό δυναμικό γίνεται μία τεράστια επιχείρηση οργάνωσης και αποτελεσματικής δράσης για την οποία ποτέ και κανένας δεν είχε προνοήσει και ενημερώσει. 

 

Με την προσπάθεια όμως και τη συνεισφορά όλων θα τα καταφέρουμε. Οι πολίτες δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί.

 

Είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι. Ελπίζουμε ότι τα καλά αποτελέσματα των επόμενων ημερών θα μας απαλλάξουν σύντομα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

 

  

 

Exit mobile version