giapraki.com

Ποιο αγαπημένο αλκοολούχο ποτό είναι υπερτροφή και αυξάνει τον μεταβολισμό (όχι το κρασί!)

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Και όλοι μας πια προσπαθούμε να τρεφόμαστε όσο μπορούμε καλύτερα ή έστω σωστότερα. Τι κάνουμε όμως με το αλκοόλ;

Από τον Γιώργο Βράτσο

Η αλήθεια είναι πως και μας αρέσει και το χρειαζόμαστε. Για να χαλαρώνουμε, να απολαμβάνουμε μια παρέα, να ξεχνιόμαστε. Κι έτσι εξακολουθούμε να πίνουμε ενώ ξέρουμε πως δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό μας. Υπάρχει όμως ένα καλό νέο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα κάποιες μάλλον εκπληκτικές ενδείξεις ότι ένας συγκεκριμένος τύπος αλκοόλ μπορεί στην πραγματικότητα να παρέχει οφέλη στην υγεία μας και μπορεί πραγματικά να κάνει πολλά καλά πράγματα που να συμβάλουν στην ευημερία μας.

Σε μια εποχή που όλα τα νόστιμα και ευχάριστα ποτά και φαγητά και απαγορευμένα, έρχεται αυτή η έρευνα να μας δώσει χαρά! Μεγάλη χαρά. Ένα ποτό, αρκετά δημοφιλές και αγαπημένο μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος επειδή μας βοηθάει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες!

Είναι το τζιν!

Όλα ξεκίνησαν με μια ομάδα ποντικών. Οι μισοί από αυτούς στην διάρκεια της έρευνας  έπιναν νερό και οι άλλοι μισοί τζίν. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πόσες θερμίδες κατάφεραν να κάψουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα ποντίκια στην ομάδα του τζίν είχαν αύξηση του μεταβολικού τους ρυθμού, πράγμα που σημαίνει ότι έκαψαν αυξημένη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με την ομάδα του νερού. Ορισμένα ποντίκια παρουσίασαν ακόμη την απίστευτη αύξηση κατά 17% όσον αφορά το ρυθμό μεταβολισμού.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «φαινόμενο μετά την καύση». Αυτό προκαλεί την αύξηση του μεταβολισμού ενώ το ήπαρ καταστρέφει το αλκοόλ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα το τζιν μπορεί δυνητικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν, παρόλο που επισήμανε πως η δοκιμή πρέπει να γίνει και σε ανθρώπους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι απολύτως έγκυρο.

Όμως το τζιν έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Για παράδειγμα μπορεί να έχει καταλυτική δράση ενάντια στις ενοχλητικές αλλεργίες της άνοιξης.

Σύμφωνα με το Asthma.org,  «Τα καθαρά οινοπνευματώδη όπως το τζιν και η βότκα θεωρούνται πιο« φιλικά προς το άσθμα »επειδή περιέχουν λιγότερη ισταμίνη και λιγότερα θειώδη.»

Το δημοφιλές ποτό, το ανακαλύφθηκε αρχικά ως θεραπευτικό ελιξίριο, την περίοδο του μεσαίωνα και μετεξελίχτηκε σε ποτό, φτιάχνεται από μούρα κέδρου.

Αυτά τα μικροσκοπικά, σκούρα μοβ μούρα θεωρούνται υπερτροφή και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη των μολύνσεων, την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, την πρόληψη των νεφρικών και των ηπατικών νόσων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ακόμα το τζιν μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών στα μούρα κέδρου, το τζιν μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις ρυτίδες και να κρατήσετε το δέρμα σας λείο και φωτεινό.

 

klik.gr

Exit mobile version