Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ του Δ. Βαβλιάρα και μουσικές της Goldova, στο ΚΑΛΟκαιρινό Συναπάντημα

By on 31/05/2023

Το ΚΑΛΟκαιρινό Συναπάντημα υποδέχεται την Πέμπτη 01 Ιουνίου, στις 21:00, στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, τον βραβευμένο φωτογράφο και μουσικό Δημήτρη Βαβλιάρα, στην παρουσίαση του φωτογραφικού του λευκώματος ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Στην παρουσίαση του λευκώματος θα συνομιλήσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, με τον Παύλο Σαπαλίδη (Πολιτικό Μηχανικό – μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης), ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τις μουσικές της Goldova.

 

Το φωτογραφικό λεύκωμα ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ αποτελεί δείγμα της καταγραφής των βοσκών του χωριού όπου ζει ο καλλιτέχνης (Αιανή Κοζάνης), οι οποίοι, μάλλον, είναι οι τελευταίοι που έμειναν στα βουνά με ελεύθερα κοπάδια.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Βαβλιάρας στο εισαγωγικό του σημείωμα: «Οι εικόνες αυτές σε λίγα χρόνια θα είναι μια ανάμνηση και θα ανήκουν σε ένα παρελθόν που θα ταξιδεύουμε αναπολώντας το, θυμίζοντας για κάποιους από εμάς την παιδική μας ηλικία».

Οι βοσκοί που έχουν τα κοπάδια τους στα βουνά, όπου βόσκουν ελεύθερα, μειώνονται και τείνουν προς την εξαφάνιση. Όσο αυξάνεται η ανάγκη των κοινωνιών για μεγαλύτερες ποσότητες γάλατος και κρέατος, τόσο θα μειώνεται και η παρουσία των ζώων στα βοσκοτόπια, μαζί με τους ανθρώπους τους. Τα ζώα που ζούνε σταβλισμένα και καταναλώνουν έτοιμες τροφές δίνουν και μεγαλύτερη παραγωγή. Δυστυχώς, ζούμε στην εποχή της ποσότητας, με ό,τι αυτή συνεπάγεται.


Ο Δημήτρης Βαβλιάρας είναι επίσημος φωτογράφος της Fujifilm (Fujifilm X-Photographer).

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης (Αγίου Χριστοφόρου 6).

 

Ελεύθερη Είσοδος

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: