Παρέμβαση: Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Στο τέλος μου είναι η αρχή μου… Μια αφήγηση της μετάβασης στην Μεταλιγνιτική εποχή»

By on 08/03/2021

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Στο τέλος μου είναι η αρχή μου… Μια αφήγηση της μετάβασης στην Μεταλιγνιτική εποχή». Είναι μια έκδοση του περιοδικού Παρέμβαση και αποτελεί μια “αφήγηση” για τη μετάβαση, για τον τόπο και τους ανθρώπους της Δυτικής Μακεδονίας. Η έκδοση, όπως και η αντίστοιχη διαδικτυακή εκδήλωση (που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2020), εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης “Η λογοτεχνία εδώ & τώρα”, που τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

     Η έκδοση αγγίζει το θέμα της Μετάβασης από μια ευρύτερη σκοπιά: λογοτεχνική, πολιτιστική, τεχνοκρατική, κοινωνική και ταυτόχρονα βαθιά εσωτερική. Σκιαγραφεί τα γεγονότα, περιγράφει το χθες, αναζητά λύσεις και εκφράζει την αγωνία τού αύριο. Ο πολιτισμός, ως κινητήριος δύναμη, τοποθετείται και μιλά για ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα του σήμερα με τον πιο άμεσο και εκφραστικό τρόπο. 

Γράφουν και συμμετέχουν:

Γιώργος Δελιόπουλος Ι Γεωργία Δεμπερδεμίδου Ι Γλύκα Διονυσοπούλου Ι Γιάννης Ζιώγας Ι Θεόδωρος Θεοδουλίδης Ι Δημήτρης Καμαριάδης Ι Β.Π.Καραγιάννης Ι Δήμητρα Καραγιάννη Ι Μάκης Καραγιάννης Ι Γιώτα Καρβουνιάρη Ι Βαγγέλης Καρλόπουλος Ι  Νίκος Μάντζαρης Ι  Φιλιώ Μπτούρη Ι Αντώνης Παπαβασιλείου Ι Χρήστος Παπαγεωργίου Ι Δημήτρης Παπακων/νου Ι Μιχάλης Πιτένης Ι Σωτήρης Ραπτόπουλος Ι Τάσος Σιδηρόπουλος Ι Κυριακή Στούμπου Ι  Λευτέρης Τοπάλογλου

Φωτογραφικό υλικό: Αλέξης Κασνάκης

Επιμέλεια έκδοσης: Δήμητρα Καραγιάννη

Συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το βιβλίο περιλαμβάνει Qr code, μέσω του οποίου (σκανάροντάς το) οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στο Youtube για να παρακολουθήσουν και την αντίστοιχη εκδήλωση.

*Έργο εξωφύλλου: ΠΥΛΩΝΑΣ 2014-2020, Έργο του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Π.Δ.Μ.

*Φωτογραφία οπισθοφύλλου: Αλέξης Κασνάκης

 * Ο τίτλος του βιβλίου είναι εμπνευσμένος από στίχο του Τόμας Έλιοτ

Το βιβλίο θα διατεθεί σε φορείς και βιβλιοθήκες.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: