Παράταση έως 17 Μαΐου για τον Μαθητικό & Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη – Παράθυρο στο Μέλλον»

By on 09/05/2021

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 η υποβολή συμμετοχών στον Μαθητικό & Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη – Παράθυρο στο Μέλλον», που  διοργανώνουν ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καλούνται προαιρετικά να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. «Έξυπνος πολιτισμός» και «Έξυπνη διακυβέρνηση», είναι δύο από τους άξονες πάνω στους οποίους μπορούν να κινηθούν οι συμμετοχές, στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Η υποβολή των συμμετοχών/παραδοτέων γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/pqCwH3KB2GquWd6s6. Η προγραμματιστική εφαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί ενδεικτικά με Scratch, Python, Java, Unity κλπ. Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ.

Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.

Μέσω της ιστοσελίδας του Πόλου Εκπαιδευτικής ΤΠΕ Κοζάνης https://blogs.sch.gr/pektpekoz/ μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαγωνισμού. 

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: [email protected]

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/3aC8ozW  

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: COSMOTE, Public – Κατάστημα Κοζάνης και Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα Funny Bunny.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: