giapraki.com

Παράσταση διαμαρτυρίας για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εξεταστικής

Εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης και φοιτητές Κοζάνης: Παράσταση διαμαρτυρίας για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εξεταστικής

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Τμημάτων της Κοζάνης, εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ, καθώς και φοιτητές αυτών των Τμημάτων.

Παρέδωσαν κείμενο στην Πρυτανεία του Ιδρύματος με κύριο αίτημα το να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εξεταστικής, ειδικά λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

Το κείμενο που κατέθεσαν είναι το εξής:

“Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουν φτάσει τα δεκάδες χιλιάδες ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: Την εφαρμογή “ανοσίας της αγέλης” στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!

Εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας διεκδικούμε και απαιτούμε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε γιατί τα θεωρεί “κόστος”. Αντίθετα αξιοποίησε όλο το χρόνο και το χρήμα που είχε, για να νομοθετεί ενάντια στις ανάγκες των φοιτητών και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, να προωθεί νέα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζουν με τις σπουδές μας και την υγεία των οικογενειών μας!

Απαιτούμε:

 

Πανσπουδαστική ΚΣ”

Exit mobile version