Η σημερινή επείγουσα ενημέρωση αφορά όλους τους συναδέλφους, ως επίσης και κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων και ποτών. Η εγκύκλιος Δ1γ/Γ.Π. οικ 47265/2020 προσδιορίζει και αυστηροποιεί την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης και τον οποιονδήποτε χώρο που δραστηριοποιείται στα τρόφιμα και στα ποτά.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
Πάσης φύσεως ειδικότητα προσωπικού (χωρίς ουδεμία εξαίρεση) υποχρεούται στη χρήση μάσκας. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες παραβάσεις κατά το μήνα Ιούλιο σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αφορούσαν την μη χρήση μάσκας. Σημειωτέο όπως και προηγουμένως έχουμε επισημαίνει, παράβαση για υγειονομικό πρωτόκολλο για τον covid – 19, επιβάλλεται ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ. Σε περίπτωση που υπάρξει νέα παράβαση υγειονομικού πρωτοκόλλου η επιχείρηση κλείνει για 30 ημέρες και διπλασιάζεται το πρόστιμο.

Σε προηγούμενη ενημέρωσή μας με αριθμ. πρωτ. 625/05-08-2020, είχαμε αναφέρει ότι είναι στην ευχέρεια του χρήστη να χρησιμοποιεί εκτός από μάσκα και ασπίδα. Η ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ. Οποιαδήποτε χρήση άλλης ασπίδας που καλύπτει μόνο το στόμα και τη μύτη είναι απαγορευτική.

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1. Τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα
2. Απολύμανση επιφανειών
3. Χρήση προστατευτικής μάσκας
4. Όχι όρθιοι, μόνο καθήμενοι πελάτες
5. Υπέρβασης εξυπηρετούμενων πελατών πέραν του προβλεπομένου, της αδείας του καταστήματος, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ και επιβάλλεται σοβαρότατο πρόστιμο και κλείσιμο της επιχείρησης
6. Σωστή υγιεινή χεριών
7. Καλό αερισμό
8. Απαγορεύεται η λειτουργία του μπαρ στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ χώρο – απομάκρυνση και των σκαμπό

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος