Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Επετειακός Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

By on 31/01/2020

Πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Ιανουαρίου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας o καθιερωμένος επετειακός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων.

Η έναρξη του εορτασμού έγινε με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλος.

Ακολούθησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» στην οποία σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τιμήθηκε ο πρώτος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μασσαλάς. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης στην προσφώνηση του, εξήρε το ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο του κ. Μασσαλά, ο οποίος έχει διατελέσει για δύο θητείες Πρύτανης και δύο θητείες Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ από το 2009 είναι ισόβιο μέλος του Πολυμελούς Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος.

 Ο κ. Μασσαλάς εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Η ευδαιμονία ως ύψιστο αγαθό» αναφερόμενος στην Αριστοτελική λογική για την ευδαιμονία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Μάξιμος.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μουσική από τον καθηγητή κιθάρας του ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, κ. Ιωάννη Μητρούση.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: