Παιδικός αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές»

By on 22/02/2020

Ο σύλλογός μας διοργάνωσε χθες το απόγευμα, 21 Φεβρουαρίου 2020 παιδικό αποκριάτικο χορό στο καφέ μπαρ «Μορφή» Βελβεντού. 

Η ευρύχωρη αίθουσα του μπαρ στολισμένη με τ’ αποκριάτικα χρώματα δέχτηκε στη φιλόξενη αγκαλιά της τα παιδιά του συλλόγου μας, που κατέφθασαν απ’ όλες τις γωνιές του Βελβεντού. Είχαν φορέσει τις αποκριάτικες φορεσιές ντυμένα: πιερότοι, ινδιάνοι, πρίγκιπες, μάγισσες, πειρατές, μπάτμαν κ.α. Με τους ήχους της κατάλληλης μουσικής άρχισε το γλέντι που κράτησε μέχρι το βράδυ. Πολλοί γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους απόλαυσαν το απογευματινό τους καφεδάκι. Μικροί και μεγάλοι χόρευαν μαζί δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Δόθηκε σ’ όλους η ευκαιρία, πολύ περισσότερο στα παιδιά, να στρέψουν σ’ άλλη κατεύθυνση την καθημερινότητά τους. Μπόρεσαν και ξέφυγαν απ’ τη συνεχή ρουτίνα, αφού μασκαρεύτηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν με την ψυχή τους, έπαιξαν χαρτοπόλεμο με σερπαντίνες και το χάρηκαν πάρα πολύ.

Άλλωστε αυτό είναι το νόημα της Αποκριάς, που έχει βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν, να ξεδίνουμε και να ανανεωνόμαστε. Έτσι μπορούμε και αντιμετωπίζουμε καλύτερα την καθημερινότητα. 

Καλές Αποκριές και καλή Σαρακοστή.

 

   

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: