Ο Μάνος Στεφανίδης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

By on 16/01/2019

 Ομιλία του την Παρασκευή 18/1 με θέμα:

«Ιδιοφυΐα και τρέλα- Βαν Γκογκ, Χαλεπάς»

Τον κ. Μάνο Στεφανίδη, συγγραφέα, κριτικό τέχνης και αναπληρωτή καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποδέχεται η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019.

Ο κ. Στεφανίδης θα μιλήσει στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης με θέμα: «Ιδιοφυΐα και τρέλα- Βαν Γκογκ, Χαλεπάς» στις 8 το βράδυ .

 

Ο Μάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. Είναι διδάκτορας του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Düsseldorf και στο SmithsonianInstitution της Washington DC. Γράφει χρόνια κριτικές τέχνης και επιφυλλίδες στην Καθημερινή, το Έθνος, την Ελευθεροτυπία και το περιοδικό Αντί. Συνεργάζεται με τα λογοτεχνικά περιοδικά Το Δέντρο, η λέξη, Ρεύματα, Μανδραγόρας (δέ)κατά. Έχει παρουσιάσει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στη κρατική τηλεόραση, στον ΑΝΤ1 και το SevenX. kozan.grΈχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα και στο Κόκκινο 105,5. Έχει διοργανώσει σεμινάρια τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρεία, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στη BoozeCooperativa.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: