Ομιλία του κ. Αμανατίδη στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Κεφαλαιαγοράς

By on 15/07/2020

Το παρόν σ/ν για την εταιρική διακυβέρνηση, που έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της οικονομίας, αποτελεί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα της Κυβέρνησης για την τόνωση της ανάπτυξης και την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας.

Δύο είναι οι λόγοι που καθιστούν το παρόν σ/ν απολύτως αναγκαίο:

Πρώτον, ο υφιστάμενος νόμος που χρονολογείται από το 2002 και ρυθμίζει την κεφαλαιαγορά, το χρηματιστήριο και όλους τους φορείς κρίνεται πλέον ξεπερασμένος και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του είναι επιτακτική.

Δεύτερον, στον απόηχο συναφών σκανδάλων, το παρόν σ/ν είναι απαραίτητο για τον επενδυτή ο οποίος πρέπει να προστατεύεται, αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα πρέπει να εμπνέει αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Η Κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματική κοινότητα. Με συγκεκριμένη στρατηγική και συνέπεια δρομολόγησε και συνεχίζει να δρομολογεί δράσεις για το μετασχηματισμό του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το Υπουργείο έχει διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο ικανό να ενισχύσει την αξιοπιστία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού χρηματιστηρίου.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: