Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού «Πτολεμαΐδα – Η πόλη γιορταΖΕΙ»

By on 15/04/2019

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Πτολεμαΐδα – Η πόλη γιορταΖΕΙ. Το πρωί στις 11.30 πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση για τον Πολιτισμό, με τους υποψήφιους Δημάρχους να ανταλλάσσουν απόψεις και να συνομιλούν με το κοινό και τους παριστάμενους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων σε ένα θετικό κλίμα με διάθεση συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων. Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Γιάννης Καραβασίλης, ο Στάθης Κοκκινίδης, ο Παναγιώτης Πλακεντάς και η Αθηνά Τερζοπούλου, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις των συνδυασμών τους για τον πολιτισμό, οι πολίτες να ανιχνεύσουν τις προθέσεις και τη στάση τους απέναντι σε αυτό το τόσο λεπτό και ουσιαστικό ζήτημα, αλλά και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

This slideshow requires JavaScript.

Παράλληλα, στο Βόρειο Πεδίο η Φιλαρέτη Κομνηνού μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις της στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου που αφορούσε το status στο θέατρο, ενώ το απόγευμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου χαρακτικής με την Αλεξάνδρα Τσιτσιντά στο εργαστήρι Ζωγραφί-ΖΩ, όπου οι συμμετέχοντες έφεραν σε πέρας το πρώτο έργο τους.

Στις 18.00 ξεκίνησε το αφιέρωμα στα ιστορικά ντοκιμαντέρ, «tokei maru» και «Η Μπάντα» τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στον Ποντιακό Σύλλογο.

Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί και η ΕΚΤΑΚΤΗ παράσταση για τον ΑΡΙΣΤΟ που τόσο αυτή όσο και η αρχικά προγραμματισμένη παράσταση παρουσίασαν ρεκόρ θεατών και οι παραβρισκόμενοι υπήρξαν υπόδειγμα κοινού σε μια τόσο απαιτητική παράσταση. Γέλιο, κλάμα, θυμός και ένα «γιατί». Συναισθήματα και ερωτήματα που προκύπτουν πάντα μετά την παρακολούθηση μιας ιστορίας αληθινής πολύ περισσότερο δε, όταν η ιστορία αυτή αναφέρεται σε έναν «δράκο» όπως αποκαλείτο ο Αριστείδης Παγκρατίδης. Πάνω από 600 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση και όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι.

Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου οι μουσικόφιλοι της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παρέα με τους MUSIX. Το αγαπημένο συγκρότημα της πόλης που οι «fun» του ακολουθούν πιστά, αλλά και όσοι τους ακούν πρώτη φορά γίνονται αμέσως «fun». Η συναυλία ξεκινάει στις 21.00 στο club Versus.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: