Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Μπγιάλα, στα χωριά του Νομού Γρεβενών

By on 17/05/2023

ΑΓΩΝΙΑ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ…ΕΛΠΙΔΑ

-Καθολικό αίτημα των κατοίκων από άκρη σε άκρη του νομού Γρεβενών, για πολιτική Αλλαγή

Με επισκέψεις στα χωριά των Χασίων, της Γόργιανης και του Θεόδωρου Ζιάκα, ολοκληρώθηκε, το προηγούμενο τριήμερο, ο κύκλος των περιοδειών του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Μπγιάλα από άκρη σε άκρη του Νομού Γρεβενών

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τους κατοίκους στις περιοχές αυτές, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τους απασχολούν και διαπίστωσε το πόσο προβληματισμένοι είναι, κυρίως από την ερήμωση της υπαίθρου και την οικονομική κατάσταση, αλλά και το αίσθημα αδιαφορίας και απόλυτης εγκατάλειψης από την  Πολιτεία

Δεν έλειψαν, όμως, και τα παράπονα για βασικούς τομείς στους οποίους οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, αλλά και αυτός της υγείας, ενώ η έλλειψη κάθε θετικής προοπτικής για το μέλλον, ήταν σχεδόν καθολική.

Κατά συνέπεια, το «δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση» έδωσε τον τόνο στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της υπαίθρου, ενισχύοντας καθημερινά το αίτημα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, που μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου”. 

This slideshow requires JavaScript.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Χρήστος Μπγιάλας παρουσίασε τις κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις  αγροτικές, τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, μίλησε για ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ενώ έκανε λόγο για την σύνταξη και εφαρμογή ειδικού, στρατηγικού, αναπτυξιακού σχεδίου για το νομό Γρεβενών, με στοχευμένα μέτρα και κίνητρα για την επανάκαμψη του Τουρισμού, αλλά και τη διασύνδεσή του με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μπγιάλας στους αγρότες και κτηνοτρόφους, με τους οποίους, όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε δημιουργήσει σχέσεις αξιοπρέπειας και όχι πελατειακής εξάρτησης», κάνοντας ενδεικτική αναφορά στα άμεσα μέτρα που προτίθεται να πάρει μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως:

-Μη καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

-Επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών.

-Επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες.

-Αγροτικά χρέη: Ρύθμιση οφειλών ΤΧΣ. Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.

Τέλος, ο κ. Μπγιάλας δεσμεύθηκε για μια διαρκή κι εποικοδομητική επικοινωνία με όλους τους κατοίκους του Νομού Γρεβενών κα εξέφρασε την πίστη του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μάϊου, κάτι που διαφαίνεται και από το κλίμα που συναντά σε όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: