Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι της Κοζάνης (ή πώς με ξένα κόλλυβα σε κεντρικό Cafe κάνουν μνημόσυνο)

By on 14/07/2018

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία για  διοργάνωση συναυλίας τo Σάββατο 14 Ιουλίου με τον Στέλιο Ρόκκο από  τη Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων Αερογραμμών Egnatia Aviation. 

Προφανώς η εταιρεία ποντάρει με αυτόν τον τρόπο στη διαφήμισή της  ή θέλει  να ευχαριστήσει την πόλη που θα φιλοξενήσει μακροπρόθεσμα τους εκπαιδευόμενους.

Το κοινό της πόλης, όπως αποδείχτηκε  από τον κόσμο που μαζεύτηκε από νωρίς στην πλατεία αγκάλιασε με ενθουσιασμό την εκδήλωση. Έτσι κι αλλιώς η βραδιά, και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, προσφέρεται για μια βόλτα στην πλατεία.

Κάποιοι βγήκαμε πιο νωρίς με σκοπό  να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ και μετά να παρακολουθήσουμε τη συναυλία. Υπολογίσαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ….(τρόπος του λέγειν, που κρύβει όμως στην παρούσα περίπτωση την μαύρη αλήθεια)

Κεντρικό Cafe από νωρίς το απόγευμα (στις 7 εν προκειμένω) είχε όλα τα τραπέζια ρεζερβε, μια που θεώρησε πως λόγω θέσης θα έπρεπε οι θαμώνες να πληρώσουν τη συγκεκριμένη μέρα αντί για καφέ στις 7 το απόγευμα μπύρα ή ποτό (η σερβιτόρα ήταν σαφέσταστη…καφές δε σερβίρεται).

Κατά τη λογική τους επομένως εκμεταλλεύονται μια εκδήλωση πληρωμένη από άλλους για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας, αρνούμενοι να παράσχουν τις συνήθεις για όλα τα απογεύματα της εβδομάδας υπηρεσίες.

«Συγχαρητήρια» λοιπόν για την  κουτοπόνηρη πρακτική τους, για το γεγονός ότι πελάτες γι’ αυτούς θεωρούνται όσοι μπορούν να πληρώσουν για ένα τραπέζι στην πλατεία πάνω από 20-30 ευρώ ένα απόγευμα Σαββάτου, για το γεγονός ότι,  επειδή λόγω θέσης το κατάστημά τους είναι στο σημείο που γίνεται η συναυλία, οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να διαχωρίζονται σε πατρίκιους και πληβείους. Οι πατρίκιοι στα ρεζερβε με ποτό και οι πληβείοι στα παγκάκια και στα πεζουλια….Απλά αίσχος!

Φυσικά αν υπήρχε ντροπή από μέρους τους δε θα εφαρμοζόταν αυτήν η τακτική, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τις κατάπτυστες κερδοσκοπικές τακτικές τους;;

Αν οι ίδιοι πλήρωναν τον καλλιτέχνη τότε μπορούσαν να διαχειριστούν την πολιτική του καταστήματός τους όπως ήθελαν.

Αλλά σε ξένη εκδήλωση;;;;;

Μου θύμισε το γνωστό γνωμικό «Με ξένα κόλλυβα κάνω μνημόσυνο»

 

Υ.Γ. Κακώς οι ίδιοι οι Κοζανίτες δεν αντιδρούμε όπως πρέπει σε τέτοιες τακτικές… σίγουρα είναι ανήθικες αλλά φαντάζομαι και παράνομες. O  πελάτης είναι πάντα πελάτης, ανεξαρτήτως συνθηκών και εκδηλώσεων στην πλατεία. Προσωπικά στο συγκεκριμένο cafe δεν θα πιω ούτε νερό προσεχώς!

Β.Ζ

 

Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι της Κοζάνης (Β’): «Η πλατεία έχει γίνει μια μεγάλη πίστα με πολλά ΠΡΩΤΑ τραπέζια»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: