giapraki.com

Οι θέσεις του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης Λουκά Ζαρογιάννη για την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Γέφυρα Σερβίων

ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ : ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ 

Η απόφαση για την οριστική διακοπή της κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων για άγνωστο χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους πολίτες και αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου Σοκ για την περιοχή.

Δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Δεν είναι τώρα η ώρα της σύγκρουσης και της απόδοσης ευθυνών για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έφτασαν σε αυτό το αδιέξοδο, τώρα είναι η ώρα της δράσης και των γρήγορων αποφάσεων!

Η απομόνωση στην οποία οδηγείται η περιοχή θα έχει ανεπανόρθωτες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της,  αν δεν κινηθούμε όλοι μαζί, συντεταγμένα με άμεσο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης.

Για να αποφύγουμε την ερημοποίηση της περιοχής και την κατάρρευση των πολιτών και των επιχειρήσεων είναι επιτακτικό να :

Με δεδομένο ότι οι εναλλακτικές διαδρομές είναι αρκετά επισφαλείς, ιδιαίτερα για την κίνηση των βαρέων οχημάτων (φορτηγά, λεωφορεία) πρέπει άμεσα η Περιφέρεια σε συντονισμό με το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσουν, για το οδικό δίκτυο και τις μετακινήσεις, στα εξής : 

Τις παραπάνω προτάσεις  υποστήριξα κατά την παρέμβασή μου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 13/03/2023 ,αλλά και με την  επιστολή που απέστειλα στις 15/03/2022 στον κύριο Περιφερειάρχη  , καθώς επίσης και με την συμμετοχή μου στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις υπηρεσίες και τους φορείς το απόγευμα της Πέμπτης 16/03/23 στην Περιφέρεια.

Είναι επιτέλους  η ώρα ,έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες , να μετατρέψουμε την λίμνη και τις παραλίμνιες περιοχές σε πόλο έλξης και ανάπτυξης  και όχι αποκλεισμού!

Ζαρογιάννης Λουκάς 

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Π.Ε Κοζάνης

 

 

Exit mobile version