giapraki.com

Οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα (του Χάρη Κάτανα)

Συμμετείχα χθες στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όπου ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Οι ευρωεκλογές βρίσκονταν ένα βήμα πριν την κάλπη των εθνικών εκλογών έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσουν προάγγελο μιας ευρύτερης νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ή αλλιώς μιας ευρύτερης νίκης για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδας μας διότι κατά γενική ομολογία, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισαν και κερδίσουν συνεχώς τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα την ανικανότητα αλλά και τις εθνικά επιζήμιες επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει ήδη ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης και πραγματικής εξόδου από την κρίση. Ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα, για μια Ελλάδα δυνατή και αξιοπρεπή, που έχει στόχο να ενώσει ξανά τους Έλληνες. Όλα αυτά οι πολίτες τα βλέπουν, τα αντιλαμβάνονται και τα εκτιμούν ανάλογα. Τα αποδέχονται και τα επιβραβεύουν ψηφίζοντας θετικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Ανήκω σε μια γενιά που τόλμησε να κοιτάξει κατάματα το παλιό και προσπάθησε να δημιουργήσει προχωρώντας ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς πολλοί της γενιάς μου, αναζητώντας συνθήκες αντίστοιχες των προσόντων τους, επέλεξαν να φύγουν μαζικά από τη χώρα για να συνεχίσουν το μέλλον τους, στο εξωτερικό. Η νέα Ελλάδα της Ευρώπης, χωρίς σκεπτικισμος και χωρίς ανασφάλειες μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επαναφοράς όλων αυτών των ανθρώπων πίσω στην Πατρίδα μας. Σε μια νέα Ελλάδα ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, το κλίμα μπορεί να αλλάξει για όλους τους Έλληνες.

Η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης μέσα από την ευρωπαϊκή οικογένεια, που η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μπορεί να κατανοήσει, ούτε θέλει να ακολουθήσει. Την ίδια στιγμή η ακραίες φωνές του δεξιού εθνικισμού και της αριστερής ιδεοληψίας δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, ικανές να κλονίσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κι όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών έχουμε υποχρέωση να τις αντιπαλέψουμε.

Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας κι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, μόνο μια σοβαρή κυβέρνηση, όπως αυτή που σκοπεύει να δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δημιουργήσει σύγχρονες συνθήκες ανάπτυξης και οικονομικής προόδου. Και αυτή είναι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα πλαίσια αυτά, οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν και πρέπει να στείλουν στην ανίκανη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα μήνυμα: Τελειώσατε ήλθε η ώρα να φύγετε. Γι αυτό και ως Νέα Δημοκρατία επιμένουμε στον πολιτικό χαρακτήρα της ευρωπαϊκής αναμέτρησης. Και με το μήνυμα αυτό θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη, προμήνυμα για την ακόμα μεγαλύτερη νίκη που θα ακολουθήσει και θα αλλάξει σελίδα στην Πατρίδα μας.

Exit mobile version