Οι επόμενοι αγαπημένοι της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής στη κυκλοφορία του πρώτου τους single με τίτλο “Watch Me”

By on 06/06/2018

Least Concern”, όπως λέμε μη απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση. Όπως λέμε καθε τι απρόσκοπτο μα και πεπερασμένο.

            Όπως στη φύση έτσι και στη μουσική, η σκληρή και μεθοδική δουλειά χωρίς φανφάρες και πυροτεχνήματα, είναι είδος σπάνιο και απαιτητικό.

            Στη περίπτωση του συγκροτήματος Least Concern, μία υπόγεια διαδρομή σχεδόν τεσσάρων χρόνων, γεμάτη από δημιουργία, πρόβες και ηχογραφήσεις ολοκληρώνεται επιτέλους.

            Ο Μάιος του 2018, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη διάκρισή τους σε διαγωνισμό συγκροτημάτων, μήνας ορόσημο για τη μπάντα, συνοδεύεται από τη πρώτη και πιο ουσιαστική απόφαση της για εξωστρέφεια, με τη κυκλοφορία του πρώτου τους single με τίτλο “Watch Me”, ενός κομματιού από τον πρώτο τους δίσκο, το οποίο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, τόσο στην εκπομπή “Ες Αύριον Τα Σπουδαία” της ΕΡΤ2 αλλά και στην εκπομπή “Volume Sessions” της ΕΡΤ3.

            Όταν ακούς το “Watch Me”, αισθάνεσαι ότι σε πλημμυρίζει ένα άρωμα από τη τραχιά μελωδικότητα των “Ramones”, μέχρι που εμφανίζεται η φωνή της frontwoman των Least Concern, Νάντιας Πυθαρά για να σε προσγειώσει με τη σπαρακτική της ερμηνεία στην αιώνια ανάγκη του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

“Hug me, hug me like a mother’s cry,

Hug me, and please don’t ever die”

            Οι στίχοι του κιθαρίστα του σχήματος, Βασίλη Δρακόπουλου, συγκλονίζουν μέσα στην απλότητα τους.  Η ανάγκη να υπάρχεις σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ανθρώπου που διάλεξες να βρίσκεται δίπλα σου.

Αυτό είναι το “Watch Me”.

            Οι ίδιοι οι Least Concern, μιλώντας για το συγκεκριμένο κομμάτι αναφέρουν χαρακτηριστικα: «ένα placebo για τον εκλεκτό της κάθε καρδιάς προς εκούσια κατάποση».

            Σε μία εποχή overload μουσικής πληροφορίας, συγκροτήματα όπως οι Least Concern υπενθυμίζουν τη δύναμη της έμπνευσης, της αγάπης στη μουσική και της σκληρής δουλειάς. Και ο επερχόμενος δίσκος τους, με τίτλο «Midnight Blue», θα έρθει να ταυτοποιήσει ένα προς ένα και τα τρία αυτά στοιχεία.

Το “Watch Me” είναι μόνο η αρχή.

Οι Least Concern είναι οι:

Νάντια Πυθαρά (φωνή)

Βασίλης Δρακόπουλος (κιθάρα)

Παναγιώτης Ζαφειριάδης (μπάσο)

Δημήτρης Γεωργόπουλος (τύμπανα).

Λίγα λόγια για τους “Least Concern”

            Οι “Least Concern” δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2014. Το πρώτο τους album, το οποίο δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, είναι μίξης και παραγωγής του Παύλου Συνοδινού, τιτλοφορείται «Midnight Blue» και αποτελείται από 11 κομμάτια.

            Στο δίσκο συμμετέχει ο Louis Mandylor, Ελληνοαυστραλός ηθοποιός του Hollywood, γνωστός για τη συμμετοχή του στην ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά» και την εμφάνισή του στη σειρά «Τα φιλαράκια».

            Ευδιάκριτα στον ήχο τους είναι γνωρίσματα blues και new wave, διατηρώντας στα περισσότερα κομμάτια έντονο το ατμοσφαιρικό στοιχείο, καθώς και εναλλαγές ανάμεσα σε σκληρές και μαλακές ποιότητες.

            Στίχοι με μελαγχολία κι ανάταση, συμπλέγματα ονείρων κι αδιεξόδων, κι η αγάπη ως αντίδοτο παντός είδους – η ανθρώπινη ύπαρξη αναπόφευκτα πάσχει, και δεν έχει παρά να εμπλάκει, για να ανέλθει.

            Το Μάιο του 2017 αναδείχθηκαν νικητές του 8th BANDS Festival στο GHOST HOUSE, και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ εντός κι εκτός Αθηνών.

            Η φετινή χρονιά συνοδεύεται από την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου τους single με τίτλο “Watch Me” αλλά και από μία σειρά από συναυλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Ακούστε το “Watch Me”

 

 Least Concern στην εκπομπή “Volume Sessions”

 

Oι Least Concern στην εκπομπή «Ες αύριον τα Σπουδαία»

https://webtv.ert.gr/ert1/es-afrion-ta-spoudea/08mai2018-es-ayrion-ta-spoydaia/

Facebook Page

https://www.facebook.com/Least-Concern-1711053839169434

Instagram Profile

https://www.instagram.com/leastconcernband

Μπορείτε ακόμη να ακούσετε ή να κατεβάσετε το “Watch me” από:

Spotify

https://open.spotify.com/album/28i732RsNXBx0DRRkdOnx2

iTunes

https://itunes.apple.com/us/album/watch-me-single/1384305321

Amazon

https://www.amazon.com/dp/B07D24783T/ref=tsm_1_fb_lk

Deezer

https://www.deezer.com/en/album/63589512

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: